La doi ani după comiterea faptei, doljeanul prins şi extrădat din Italia face 8 ani de puşcărie pentru tentativă de omor

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Doljeanul de 30 de ani care a fost la un pas să bage în pământ un bărbat din comuna Cetate, după ce l-a bătut cu o bâtă de baseball, apoi a fugit din ţară, a fost condamnat definitiv. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, ieri, ca nefondat, apelul declarat de inculpat împotriva sentinţei Tribunalului Dolj, astfel că va executa pedeapsa de 8 ani închisoare pe care a primit-o în aprilie. Inculpatul a comis fapta în octombrie 2014, a fost dat în urmărire internaţională şi a fost prins după aproape doi ani, în Italia, de unde a fost extrădat. Acum este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, unde va rămâne până la ispăşirea pedepsei. 


Reamintim că fapta pentru care Valentin Crăciun, de 30 de ani, din comuna Cetate, a fost arestat preventiv în lipsă, ulterior fiind dat în urmărire internaţională, s-a petrecut pe 11 octombrie 2014. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în ziua respectivă, poliţiştii din localitatea Cetate au fost anunţaţi că pe strada „Toamnei” din localitate este un bărbat căzut la pământ, prezentând urme de violenţă. Un echipaj de poliţişti a ajuns la faţa locului, l-a găsit pe Vasile Marcel Sîrbu, de 50 de ani, din comună, într-o baltă de sânge, şi a chemat o ambulanţă, bărbatul fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova cu comoţie cerebrală şi alte leziuni la cap.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în ziua respectivă, dimineaţa, în jurul orei 9.00, victima a avut un conflict spontan, în stradă, cu Valentin Crăciun. În timpul scandalului, Crăciun i-a aplicat lui Sîrbu mai multe lovituri cu o bâtă de baseball în zona capului şi a dispărut. Oamenii legii l-au căutat şi cum, între timp, medicii legişti au stabilit că leziunile suferite de Sîrbu au fost de natură să-i pună viaţa în primejdie, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au instrumentat dosarul, au cerut instanţei mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Valentin Crăciun, mandat în baza căruia, în decembrie 2014 a fost dat în urmărire internaţională. Cercetările au continuat în cauză, iar la finalizarea acestora procurorii l-au trimis în judecată, în lipsă, pe Valentin Crăciun pentru tentativă de omor, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 1 octombrie 2015.

Pe 27 aprilie a.c., Tribunalul Dolj a pronunţat sentinţa pe fond, inculpatul fiind condamnat la 5 ani închisoare în acest dosar, pedeapsă la care judecătorii au mai adăugat una de 3 ani cu suspendare primită de inculpat anterior la Judecătoria Calafat, astfel că a rezultat pedeapsa finală de 8 ani închisoare: „Condamnă pe inculpatul Crăciun Valentin la pedeapsa de 5 ani închisoare. În baza art. 15 din Legea nr. 187/2012, art. 83 C.pen., revocă beneficiul suspendării condiţionate a pedepsei de 3 ani închisoare aplicata prin sent. pen. nr. 180/04.09.2012 a Judecătoriei Calafat, def. prin nerecurare la data de 20.09.2012 aceasta urmând a fi executata în întregime alături de pedeapsa aplicată în prezenta cauză, inculpatul urmând a executa în final o pedeapsa de 8 ani închisoare în regim de detenţie”, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj. În plus, instanţa l-a obligat pe inculpat la plata sumei de 14.233,88 către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, reprezentând cheltuielile de spitalizare ale victimei, dar şi 800 de lei cheltuieli judiciare.

La mai puţin de o lună după ce a fost condamnat în lipsă, doljeanul a fost prins de autorităţile judiciare din Italia, de unde a fost extrădat, fiind preluat sub escortă de poliţiştii doljeni, care l-au încarcerat pe 10 mai a.c. Inculpatul a declarat apel împotriva sentinţei Tribunalului Dolj, iar Curtea de Apel Craiova a pronunţat sentinţa definitivă ieri. Magistraţii au respins apelul ca nefondat, astfel că Valentin Crăciun va executa pedeapsa de 8 ani: „Respinge, ca nefondat, apelul declarat de apelantul-inculpat Crăciun Valentin împotriva s.p.245/27 aprilie 2016 a Tribunalului Dolj. Obligă apelantul-inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 700 de lei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 26.10.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.