News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Anotimpurile Calafatului, în expoziţii de artă fotografică

Anotimpurile Calafatului, în expoziţii de artă fotografică


Muzeul de Artă şi Casa de Cultură Calafat, cu sprijinul Primăriei Municipiului Calafat, derulează de la 1 noiembrie a.c., pe parcursul unui an, proiectul „Calafat – prin anotimpuri”, aflat sub girul AAFR – Asociaţia Artiştilor Fotografi din România. Acesta constă în promovarea oraşului de la Dunăre prin ochii şi filtrul unor artişti care îl vor surprinde în toate anotimpurile, fiecare sesiune de fotografie fiind urmată de o expoziţie.

La prima sesiune foto, care s-a desfăşurat în perioada 1-5 noiembrie, au participat artişti din cinci oraşe ale ţării: Eugen Moritz (Cluj-Napoca), Nelu Scripciuc (Arad), Ovi D. Pop (Oradea), Flavian Săvescu şi Nicolae Dumitru Vlădulescu (Reşiţa), Victor Ioan (Hunedoara), cu toţii membri ai AAFR. Rezultatul: o expoziţie deschisă la Muzeul de Artă Calafat, care cuprinde 60 de fotografii despre toamna oraşului şi împrejurimile lui.


Potrivit coordonatorului proiectului, Dan Vană, următoarea sesiune de fotografie va avea loc în februarie 2017 şi va încerca să pună în valoare şi în acest anotimp obiectivele fotografiate în timpul toamnei. În luna aprilie 2017 se va derula cea de-a treia sesiune, care va fi urmată de alta în vară.

„Proiectul se va încheia cu o expoziţie finală, care va fi vernisată în august 2017 şi care va reuni peste 130 de fotografii. Imaginile vor fi alese de membrii echipei, cu scopul reprezentării şi promovării oraşului Calafat. Expoziţia va fi donată Primăriei Calafat, urmând a fi pusă în valoare de Muzeul de Artă Calafat”, a precizat Dan Vană, reprezentant al Casei de Cultură Calafat.

sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu