Advertisement

„Floare de ger” – gală de poezie, colinde şi muzică folk, la Calafat

Calafat News
marți, decembrie 20, 2016 | 06:08 Last Updated 2016-12-20T04:08:19Z

De ce „Floare de ger”? Pentru că este iarnă. Pentru că este cea mai frumoasă floare a anotimpului. Pentru că există o poezie. Pentru că există un cântec. Pentru că poetul, mai mult decât gerul, ne umple fereastra copilăriei cu flori ce se topesc apoi în minte, în suflet, sub gene. Pentru că folk-istul, mai mult decât poetul, ninge peste lume cu flori mari, albastre, topite adesea de indiferenţă. Pentru că festivalurile sunt  flori de ger. Pentru că flori de ger sunt şi oamenii. Pentru că lumea toată e o floare de ger. De ce „Floare de ger”?. (Dan Vană)

Gală de poezie, colinde şi muzică folk, cu participarea unor artişti de excepţie, săptămâna aceasta, la Calafat! „Floare de ger” – ediţia a XXII-a se va desfăşura joi, 22 decembrie, de la ora 17.00, în Sala „Marin Sorescu” a Casei de Cultură, bucurând publicul cu participarea artiştilor Adrian Ivaniţchi, Vali Şerban, Sorin Minghiat, Marius Baţu, Cristian Buică, Theea Sarah, Nicolae Dumitru Vlădulescu, Dan Vană şi Grupul Vocal „Amadeus”. Invitat special: Ştefan Gheraksiev, din Plovdiv, Bulgaria.

După cum îşi aminteşte folkistul calafetean Dan Vană, „Floare de ger” a început în decembrie 1995, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Dolj. Primele 13 ediţii au avut caracter de Festival-concurs Naţional de Muzică Folk şi Poezie, iar următoarele au fost organizate ca gale. Imnul evenimentului – cântecul „Floare de ger” – este compus de Adrian Ivaniţchi, pe versurile poetului clujean Adrian Popescu.

Ediţia de anul acesta a galei este organizată de Casa de Cultură Calafat, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Calafat.

sursa:cvlpress.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • „Floare de ger” – gală de poezie, colinde şi muzică folk, la Calafat

Trending Now

Advertisement