News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

„Floare de ger” – gală de poezie, colinde şi muzică folk, la Calafat

„Floare de ger” – gală de poezie, colinde şi muzică folk, la Calafat


De ce „Floare de ger”? Pentru că este iarnă. Pentru că este cea mai frumoasă floare a anotimpului. Pentru că există o poezie. Pentru că există un cântec. Pentru că poetul, mai mult decât gerul, ne umple fereastra copilăriei cu flori ce se topesc apoi în minte, în suflet, sub gene. Pentru că folk-istul, mai mult decât poetul, ninge peste lume cu flori mari, albastre, topite adesea de indiferenţă. Pentru că festivalurile sunt  flori de ger. Pentru că flori de ger sunt şi oamenii. Pentru că lumea toată e o floare de ger. De ce „Floare de ger”?. (Dan Vană)

Gală de poezie, colinde şi muzică folk, cu participarea unor artişti de excepţie, săptămâna aceasta, la Calafat! „Floare de ger” – ediţia a XXII-a se va desfăşura joi, 22 decembrie, de la ora 17.00, în Sala „Marin Sorescu” a Casei de Cultură, bucurând publicul cu participarea artiştilor Adrian Ivaniţchi, Vali Şerban, Sorin Minghiat, Marius Baţu, Cristian Buică, Theea Sarah, Nicolae Dumitru Vlădulescu, Dan Vană şi Grupul Vocal „Amadeus”. Invitat special: Ştefan Gheraksiev, din Plovdiv, Bulgaria.

După cum îşi aminteşte folkistul calafetean Dan Vană, „Floare de ger” a început în decembrie 1995, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Dolj. Primele 13 ediţii au avut caracter de Festival-concurs Naţional de Muzică Folk şi Poezie, iar următoarele au fost organizate ca gale. Imnul evenimentului – cântecul „Floare de ger” – este compus de Adrian Ivaniţchi, pe versurile poetului clujean Adrian Popescu.

Ediţia de anul acesta a galei este organizată de Casa de Cultură Calafat, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Calafat.

sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu