Advertisement

Cetăţean rus cu carte de identitate falsă, depistat la P.T.F. Calafat

Calafat News
marți, februarie 21, 2017 | 11:17 Last Updated 2017-02-21T09:17:51Z

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat un cetățean rus, care a încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de o carte de identitate cehă falsă.

În data de 20.02.2017, în jurul orei 11.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind cu un autoturism marca Audi, o persoană de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorităților cehe.

Echipa comună formată din polițiști de frontieră români și bulgari a avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului de călătorie prezentat, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

De asemenea, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățeanul rus David N., în vârstă de 36 de ani. Bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate falsă din Bulgaria, în schimbul sumei de 1.000 euro și a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurile legale ce se impun.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cetăţean rus cu carte de identitate falsă, depistat la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement