Advertisement

Au încercat să treacă vama fraudulos cu taxiul

Calafat News
marți, aprilie 18, 2017 | 14:55 Last Updated 2017-04-18T11:55:51Z

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat doi cetățeni palestinieni și un cetățean sirian care au încercat să intre ilegal în România, fără a efectua formalitățile de trecere a frontierei de stat.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere, două persoane de sex masculin care au coborât dintr-un autoturism taxi și au încercat să evite controlul de frontieră, ascunzându-se printre camioanele care așteptau pe sensul de intrare în țară.

Imediat, polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune specifică în urma căreia au reținut persoanele în cauză, care au fost duse la sediul instituției pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni palestinieni, în vârstă  de 25 și 32 de ani care nu dețineau documente legale pentru a intra în țară.

În data de 17.04.2017, în jurul orei 1.00, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași Punct de Trecere a Frontierei au observat o persoană de sex masculin care, după ce a coborât dintr-un automarfar, înainte de efectuarea controlului de frontieră, a escaladat gardul ce împrejmuiește incinta punctului de frontieră, cu intenția de a intra în țară fără efectuarea formalităților specifice.

Imediat, a fost declanșată o acțiune specifică, în care au fost angrenate forțe și mijloace din cadrul poliției de frontieră și Poliției Municipiului Calafat, persoana în cauză fiind reținută și condusă la sediul poliției de frontieră pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că cel în cauză este cetățean sirian, în vârstă de 26 de ani și nu deținea documente legale pentru a intra în țară.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au întocmit acte de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la intrarea în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat și intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat,  iar persoanele depistate de polițiștii de frontieră în timp ce intenționau să intre ilegal în țară , împreună cu șoferii mijloacelor de transport din care au coborât, au fost predate autorităților de frontieră bulgare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Au încercat să treacă vama fraudulos cu taxiul

Trending Now

Advertisement