Advertisement

Cetăţean iranian ascuns de fratele său într-un autoturism, pentru a trece ilegal frontiera

Calafat News
marți, august 08, 2017 | 20:33 Last Updated 2017-08-08T17:33:09Z
 P.T.F. Calafat  / Foto: arhivă 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au descoperit, ascuns într-un autoturism, acoperit cu haine, un cetățean iranian, care a încercat astfel să intre ilegal în țară.


Șoferul autoturismului, fratele persoanei descoperite, a recunoscut că el a fost cel care l-a ascuns, cu scopul de a-l trece ilegal frontiera.

În data de 08.08.2017, în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul iranian Babak Z., în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Olanda care s-a legitimat cu documente de călătorie olandeze.

În urma analizei de risc, echipa comună formată din polițiști de frontieră români și bulgari a procedat la efectuarea unui control amănunțit al autoturismului, ocazie cu care a descoperit ascunsă, între bancheta din spate şi scaunele din faţă, acoperită cu haine, o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoana în cauză este cetățeanul iranian Atabak Z., în vârstă de 22 de ani, fratele conducătorului auto.

Şoferul autoturismului a declarat faptul că l-a ascuns pe fratele său în mașină cu scopul de a-l ajuta să ajungă în Olanda.

Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cei doi cetățeni iranieni și mijlocul de transport au fost preluați de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cetăţean iranian ascuns de fratele său într-un autoturism, pentru a trece ilegal frontiera

Trending Now

Advertisement