Advertisement

Bunuri contrafăcute, de peste 557.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră la Calafat

Calafat News
luni, mai 14, 2018 | 16:55 Last Updated 2018-05-14T13:57:11Z

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu-Sectorul Poliţiei de Frontieră Calafat au descoperit peste 2.500 articole de marochinărie, textile şi încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute , precum și medicamente și cartușe, fără documente legale, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 11.05.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au desfăşurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, a fost selectat pentru control un  microbuz înmatriculat în Bulgaria. Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în interiorul acestuia, ambalate în colete, cantitatea totală de 2.533 articole de marochinărie, textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Totodată, lucrătorii noştri au descoperit, printre colete, 881 de pastile, fiole și sticluţe care conţin substanţa Testosteron E., substanţă dopantă cu grad mare de risc, inclusă în lista substanţelor interzise prevăzută în Legea 104/2008, dar și 100 cartușe cu gaz pentru arme neletale pentru care şoferul microbuzului, cetățeanul bulgar Y.N.G., în vârstă de 35 de ani, nu poseda niciun document de provenienţă sau autorizaţie de transport emisă de autorităţile competente.

La cercetări, șoferul a declarat că transporta bunurile de la o firmă din Bulgaria către o altă firmă din Italia.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 557.840 lei, şi cartuşele cu gaz au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar substanţele interzise au fost predate autorităţii vamale care a aplicat o sancţiune contravenţională.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Bunuri contrafăcute, de peste 557.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră la Calafat

Trending Now

Advertisement