News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Ziua Independenței sărbătorită la Calafat de Forţele Navale Române, în perioada 8-9 mai

Ziua Independenței sărbătorită la Calafat de Forţele Navale Române, în perioada 8-9 mai


Forţele Navale Române participă, în perioada 8-9 mai, la activităţi prilejuite de sărbătorirea zilei de 9 Mai, pentru a aduce în atenţia publicului faptele de vitejie ale militarilor români din Războiului de Independenţă (1877-1878) şi din cel de-Al Doilea Război Mondial (1939-1945).

La Calafat, marinarii militari români, sub comanda Generalului de Marină Nicolae Dumitrescu-Maican, au obţinut o victorie importantă, în anul 1877, în Războiul de Independenţă, când au bombardat şi au scufundat monitorul turcesc „Podgoriţa”.

Pentru a marca acest moment din lupta pentru obţinerea Independenţei de Stat a României, Forţele Navale şi primăria municipiului organizează o serie de activităţi aniversare, conform următorului program:

- Marţi, 8 mai, ora 11.00 – ceremonie de depunere coroane de flori la Monumentul „Bateria Perseverenţa”, locul de unde, în timpul Războiului de Independenţă, marinarii militari români au bombardat şi au scufundat monitorul turcesc „Podgoriţa”; marţi, 8 mai, ora 13.00, simpozion aniversar, intitulat „Independenţa şi Unirea. Jertfele românilor” la Muzeul de Artă;

- Miercuri, 9 mai, ora 13.00 – ceremonie militară şi religioasă, la Monumentul „Războiul de Independenţă”. De asemenea, publicul din Municipiul Calafat va avea ocazia să viziteze miercuri, 9 mai, în intervalul orar 15.00-18.00, două nave militare fluviale acostate în portul din localitate.

La Constanţa, marinarii militari participă la ceremonia militară şi religioasă, organizată miercuri, 9 mai, la ora 10.00, la Monumentul „Eroilor Independenţei României”, din parcul de la Casa de Cultură, iar infanteriştii marini vor depune coroane de flori la monumentele eroilor din Babadag (ora 09.00) şi din localitatea Jurilovca (ora 10.00).

La Tulcea, militarii din Forţele Navale participă la ceremonia organizată la Monumentul Independenţei, miercuri, 9 mai, începând cu ora 10.00.Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu