Advertisement

Razie de amploare a poliţiştilor la Calafat

Calafat News
vineri, mai 18, 2018 | 16:39 Last Updated 2018-05-18T13:56:05Z

Lucrători ai structurilor operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au organizat în cursul zilei de astăzi o razie în sistem integrat, pe raza de competenţă a oraşului Calafat, pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi în scopul diminuării riscului rutier şi a fenomenului infracţional, la care au participat toţi lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat, planificați în serviciu.

Spre exemplu, în cadrul raziei a fost depistat un bărbat de 49 de ani, din Craiova, în timp ce conducea o autoutilitară pe D.N. 56, în localitatea Basarabi, având o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-au recoltat mostre biologice şi s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot în cadrul raziei a fost depistat un bărbat de 31 de ani, din comuna Desa, în timp ce conducea, pe DJ 553, în comuna Desa, un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, autoturismul era neînmatriculat în circulaţie şi avea montate numere false de înmatriculare. S-au recoltat mostre biologice. S-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul neînmatriulat şi conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Pentru creșterea eficienţei, dispozitivul rutier a cuprins lucrători din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, Formaţiunea Rutieră Băileşti, o grupă de intervenţie din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj, lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, Serviciului de Ordine Publică, dar şi lucrători de poliţie ce au calitatea de poliţist rutier din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Cetate si Sectiei de Politie Rurala nr. 10 Poiana Mare.


La activitate au participat 41 de poliţişti care au controlat 428 de autovehicule şi au legitimat 520 de persoane, iar pentru cele 130 de abateri de natură contravenţională constatate s-au aplicat amenzi în sumă de 75 400 lei, dintre care: 16 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 32 pentru neportul centurii de siguranță, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 6 permise de conducere (3 pentru depășirea vitezei regulamentare, 1 pentru depăşire neregulamentară, restul pentru alte abateri ) şi au retras 9 certificate de înmatriculare.

Totodată, oamenii legii au constatat 6 infracţiuni pentru care au întocmit dosare de cercetare penală.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Razie de amploare a poliţiştilor la Calafat

Trending Now

Advertisement