Razie de amploare a poliţiştilor la Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Lucrători ai structurilor operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au organizat în cursul zilei de astăzi o razie în sistem integrat, pe raza de competenţă a oraşului Calafat, pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi în scopul diminuării riscului rutier şi a fenomenului infracţional, la care au participat toţi lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat, planificați în serviciu.

Spre exemplu, în cadrul raziei a fost depistat un bărbat de 49 de ani, din Craiova, în timp ce conducea o autoutilitară pe D.N. 56, în localitatea Basarabi, având o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-au recoltat mostre biologice şi s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot în cadrul raziei a fost depistat un bărbat de 31 de ani, din comuna Desa, în timp ce conducea, pe DJ 553, în comuna Desa, un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, autoturismul era neînmatriculat în circulaţie şi avea montate numere false de înmatriculare. S-au recoltat mostre biologice. S-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul neînmatriulat şi conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Pentru creșterea eficienţei, dispozitivul rutier a cuprins lucrători din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, Formaţiunea Rutieră Băileşti, o grupă de intervenţie din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj, lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, Serviciului de Ordine Publică, dar şi lucrători de poliţie ce au calitatea de poliţist rutier din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Cetate si Sectiei de Politie Rurala nr. 10 Poiana Mare.


La activitate au participat 41 de poliţişti care au controlat 428 de autovehicule şi au legitimat 520 de persoane, iar pentru cele 130 de abateri de natură contravenţională constatate s-au aplicat amenzi în sumă de 75 400 lei, dintre care: 16 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 32 pentru neportul centurii de siguranță, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 6 permise de conducere (3 pentru depășirea vitezei regulamentare, 1 pentru depăşire neregulamentară, restul pentru alte abateri ) şi au retras 9 certificate de înmatriculare.

Totodată, oamenii legii au constatat 6 infracţiuni pentru care au întocmit dosare de cercetare penală.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.