Calafat / Ucis cu bâtele de trei minori şi un tânăr

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Procurorii doljeni au cerut şi obţinut arestarea preventivă a patru tineri din municipiul Calafat, suspectaţi că, înainte de Crăciun, au omorât în bătaie un bărbat de 52 de ani. Unul dintre suspecţi are numai 15 ani, doi au 17 ani, iar ultimul 20.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 19 decembrie, în jurul orei 20.00, un bărbat a sunat la poliţie şi a sesizat faptul că l-a văzut pe Iosif Hanc, de 52 de ani, căzut pe strada Popa Şapcă din municipiul Calafat.

La faţa locului a fost trimis un echipaj de poliţişti de la Poliţia Calafat, iar oamenii legii au constatat că bărbatul prezenta leziuni provocate prin violenţă, dar şi că avea încă semne vitale. Victima a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Municipal Calafat, unde a decedat.

Oamenii legii au început cercetările şi au stabilit că bărbatul de 52 de ani a fost ucis în bătaie de patru tineri, scandalul pornind de la un… câine.

„În seara zilei de 19 decembrie, în jurul orei 18.00, inculpatul Ţ. Petrişor (15 ani) s-a deplasat cu căruţa la locuinţa bunicii sale pentru a-şi lua căţelul pe care i-l lăsase acesteia în îngrijire pe perioada în care atât el, cât şi ceilalţi membri ai familiei sale au fost plecaţi din ţară. Cu această ocazie, între inculpat şi concubinul bunicii, victima Hanc Iosif, s-a iscat un conflict, acesta nefiind de acord să-i înapoieze căţelul. Inculpatul şi-a luat căţelul cu forţa, l-a urcat în căruţă şi a plecat acasă, unde i-a povestit fratelui său mai mare, Ţ. Ştefan (17 ani) conflictul pe care l-a avut“, au precizat procurorii doljeni.

Ulterior, cei doi fraţi au chemat doi amici, pe minorul Ştefan B., de 17 ani, şi pe Marius Jianu, de 20 de ani, și împreună au mers acasă la bunica lor.

Omorât în bătaie, pe stradă

În urma anchetei s-a mai stabilit că, odată ajunşi la domiciliu femeii, cei patru au consumat băuturi alcoolice, au ascultat muzică şi au dansat. Un reproş a fost de ajuns pentru a se ajunge la crimă, spun procurorii doljeni.

„La un moment dat, Ţ. Ştefan i-ar fi spus victimei să nu mai fie agresiv cu bunica sa, să nu mai facă scandal, moment în care victima s-a îmbrăcat şi a plecat de acasa. Imediat, cei patru inculpaţi s-au înarmat cu obiecte contondente şi au plecat după victimă, ajungând-o din urmă la o distanţă de cinci case faţă de locuinţa bunicii, unde au început să o lovească toţi cu obiectele cu care erau înarmaţi, cât şi cu pumnii şi picioarele. Victima a căzut pe asfalt cu faţa în jos încă de la prima lovitură aplicată, aşa cum inculpaţii au declarat“, au mai reţinut anchetatorii.

Aceştia din urmă mai spun că cei patru suspecţi au recunoscut că au lovit victima, „fiecare încercând să inducă ideea că victima nu a decedat ca urmare a loviturilor aplicate de el, ci a celorlalţi inculpaţi. Inculpatul Ţ. Ştefan a încercat să-l excludă pe fratele său, Ţ. Petrişor, precizând că acesta nici nu ar fi asistat la conflict. Declaraţia sa este contrazisă chiar de cea a fratelui său, care a declarat că atât el, cât şi fratele său s-au înarmat cu câte o blană şi după ce au ajuns din urmă victima au început să o lovească cu acele obiecte“.

Cei patru suspecţi au fost reţinuţi în cursul zilei de 20 decembrie, iar o zi mai târziu au fost arestaţi preventiv pentru comiterea infracţiunii de omor printr-o hotărâre a Tribunalul Dolj.

Inculpaţii au contestat hotărârea instanţei, iar joi, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova le-a respins acţiunile ca nefondate.

Ce prevede legea

Potrivit Codului Penal, uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la zece la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Pentru tentativă de omor, pedeapsa este aceeaşi.

sursa / gds.ro

Trimiteți un comentariu

Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.