News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Gripă aviară la graniţa cu România! Un focar a fost descoperit la Kosovo, în Bulgaria, iar autorităţile au emis deja informări la vama Calafat şi localităţile învecinate

Gripă aviară la graniţa cu România! Un focar a fost descoperit la Kosovo, în Bulgaria, iar autorităţile au emis deja informări la vama Calafat şi localităţile învecinate


Inspectorii de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a emis o infrmare privind evoluţia unui focar de aviară în Bulgaria, la graniţa cu judeţul Dolj, în localitatea Kosovo, regiunea Vidin. 


Urmare a alertei emise de ANSVSA, cei de la Direcţia Sanitar Veterinară Dolj au informat mai departe primăriile localităţilor aflate în aria de supraveghere de la Vidin şi punctul de trecere a frontierei Calafat, unde este restricţionat transportul de păsări.


"Noi am atenţionat că evoluează în Bulgaria gripa aviară, iar primăriile trebuie să îşi anunţe cetăţenii că nu au voie să scoată păsările la luciu de apă, să evite eventualele contacte cu păsările pentru că există risc în zonă de a se transmite boala. Noi am informat peste tot inclusiv postul de frontieră pentru a nu se transporta păsări la graniţă." , a declarat Andrei Butaru, director DSV Dolj.


Pentru a evita răspândirea gripei aviare cetăţenii localităţilor aflate în aria d esupraveghere trebuie să ţină păsăsrile închise, izolate, şi de asemenea să nu împrăştie cadavrele păsărilor moarte şi să anunţe veterinarul cu privire la orice caz de îmbolnăvire sau moaret a păsărilor domestice şi sălbatice de care au cunoştinţă

sursa:ziaruldecraiova.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu