Gripă aviară la graniţa cu România! Un focar a fost descoperit la Kosovo, în Bulgaria, iar autorităţile au emis deja informări la vama Calafat şi localităţile învecinate

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Inspectorii de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a emis o infrmare privind evoluţia unui focar de aviară în Bulgaria, la graniţa cu judeţul Dolj, în localitatea Kosovo, regiunea Vidin. 


Urmare a alertei emise de ANSVSA, cei de la Direcţia Sanitar Veterinară Dolj au informat mai departe primăriile localităţilor aflate în aria de supraveghere de la Vidin şi punctul de trecere a frontierei Calafat, unde este restricţionat transportul de păsări.


"Noi am atenţionat că evoluează în Bulgaria gripa aviară, iar primăriile trebuie să îşi anunţe cetăţenii că nu au voie să scoată păsările la luciu de apă, să evite eventualele contacte cu păsările pentru că există risc în zonă de a se transmite boala. Noi am informat peste tot inclusiv postul de frontieră pentru a nu se transporta păsări la graniţă." , a declarat Andrei Butaru, director DSV Dolj.


Pentru a evita răspândirea gripei aviare cetăţenii localităţilor aflate în aria d esupraveghere trebuie să ţină păsăsrile închise, izolate, şi de asemenea să nu împrăştie cadavrele păsărilor moarte şi să anunţe veterinarul cu privire la orice caz de îmbolnăvire sau moaret a păsărilor domestice şi sălbatice de care au cunoştinţă

sursa:ziaruldecraiova.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.