Un tânăr din Ghidici va fi premiat de regina Marii Britanii

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Emoții, dar și bucurie fără margini pentru Cornel Micu, un tânăr care își are rădăcinile în comuna doljeană Ghidici. În această lună urmează să primească medalia de aur din partea reginei Regatului Unit al Marii Britanii. Cornel Micu a ajuns să fie premiat de Majestatea Sa, regina Elisabeta a II-a, ca urmare a rezultatelor excepționale pe care le-a avut ca elev în ultimul an de liceu, la KES Academy Sixth Form. la Imperial College din Londra, unde a urmat specializarea Inteligență Artificială, din cadrul domeniului Informatică. 

Premierea lui Cornel Micu cu Medalia de Aur din partea reginei a fost deja anunțată de presa din Anglia, care îl descrie pe tânărul din județul Dolj ca fiind un student ce a impresionat repede stafful de la KES Academy Sixth Form (Academia Regele Edward al VII-a) din King’s Lynn, dar și pe colegii săi prin comportamentul deosebit de politicos și prin abilitățile sale academice. Cornel a ajuns să studieze în Anglia urmându-și părinții, care lucrează în domeniul medical. Potrivit tatălui său, Cristian Micu, Cornel și-a făcut studiile mai întâi în Italia.

„Eu am plecat din țară în 2003, după ce am absolvit studiile de asistent medical la Liceul «Charles Laugier» din Craiova. La vremea respectivă, în România, salariile în domeniul sanitar erau foarte mici și am ales să plec în Italia, împreună cu soția. Cornel a rămas acasă în grija bunicii până la vârsta de șase ani, când am decis să îl luăm cu noi în Italia. Atunci a fost nevoit ca în câteva luni să învețe italiana, ca să meargă la școală. Și a reușit. A asimilat imediat și la școală a avut mereu rezultate în creștere. În clasa a VIII-a a susținut un examen de absolvire a gimnaziului și s-a clasat și atunci pe primul loc, fiind premiat. A urmat apoi liceul și în clasa a X-a, când susțin un examen în urma căruia își aleg domeniul pe care vor să îl urmeze și la facultate, a ales să studieze matematică-informatică, deși avea talent și la muzică și i-am spus că îl susținem dacă vrea o carieră artistică. În toamna anului 2015 eu m-am mutat în Anglia și la câteva luni, adică în vara anului 2016 a venit și familia. Atunci Cornel și-a continuat studiile la KES Academy Sixth Form“, povestește tatăl tânărului.

În Anglia, Cornel a mai urmat doi ani de liceu, la KES Academy Sixth Form, și a finalizat studiile ca având cele mai bune rezultate de la nivelul școlii. Nu i-a fost greu să se adapteze, spun părinții, întrucât deja stăpânea bine limba engleză.  Vestea că va fi premiat de regina Elisabeta a II-a i-a fost dată chiar de directorul școlii, în urma unei scrisori oficiale primite de la Palatul Buckingham.

„Avem emoții foarte mari pentru acest moment. Nu am visat vreodată să dăm mâna cu regina Regatului Unit al Marii Britanii. Este o onoare foarte mare. Ne pregătim pentru acest moment. Am văzut deja imagini de la festivitățile din anii anteriori. Cornel dorește ca la acest eveniment să fie prezentă și bunica lui, care acum este cu noi, aici, în Anglia“, a mai spus tatăl studentului. 

Performanțele lui Cornel Micu  unei gale a Academiei Regele Edward al VII-a, care s-a desfășurat în urmă cu câteva săptămâni în King’s Lynn, unde a fost felicitat chiar de primarul Nick Daubney. Acum Corrnel este student la Imperial College în Londra la specializarea Inteligența Artificială, care face parte din domeniul Informaticii.

Cu toate că peste granițe a reușit să se realizeze, familia Micu spune că a fost mereu cu gândul la locurile natale. Membrii familiei vin destul de des în România și tatăl lui Cornel spune chiar că se gândește să revină definitiv în țară. Vor să mai rămână în străinătate pentru a-l susține pe Cornel până termină studiile, pentru că are patru ani de licență și un an de master, pentru a putea urma apoi o carieră în domeniul studiilor pe care le-a urmat.

sursa:gds.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.