News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

La spitalul Municipal din Calafat, s-a efectuat prima intervenție laparoscopica

La spitalul Municipal din Calafat, s-a efectuat prima intervenție laparoscopica


În primele zile ale acestui an, medicii calafeteni scriu istorie in viaţa medicală locală, realizând cu succes prima intervenţie chirurgicală laparoscopică, la Spitalul Municipal Calafat.

Echipa de medici temerari a fost alcatuită din Dr. Dorin Stelian Niţă, Dr. Ciprian Vîrtosu, Dr. Luminiţa Voiculescu, Dr. Dimitriu Anca. Chirurgia laparoscopică reprezintă o tehnică specială, modernă, de practică chirurgicală, ce serealizează prin incizii foarte mici la nivelul abdomenului, folosind instrumente specifice.

Un instrument subtire,numit laparoscop, este introdus in cavitatea abdominală si ofera medicului o imagine extrem de clară, pe unmonitor tv, din cavitatea abdominală. Laparoscopia este intervenţia chirurgicală ideală pentru pacient, recuperarea fiind mult mai rapidă, complicaţiile operatorii si durerea postoperatorie mult diminuate, cicatrici minime.

Spitalul Municipal Calafat a achiziţionat linia laparoscopică in cursul anului 2018 din fonduri provenite de la bugetul local (330.000 lei) si venituri proprii ale spitalului (330.000 lei) şi are, la ora actuală, medici specializaţi in chirurgia generală laparoscopică, dar şi in chirurgia ginecologică laparoscopică, putând oferi pacienţilor săi această metodă de tratament chirurgical, modernă, minim invazivă.

Dacă, în urmă cu câţiva ani, acest lucru părea doar o nazuinţă, astăzi este o realitate de care potbeneficia pacienţii trataţi în Spitalul Municipal Calafat.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu