Advertisement

La spitalul Municipal din Calafat, s-a efectuat prima intervenție laparoscopica

Calafat News
luni, ianuarie 14, 2019 | 15:05 Last Updated 2019-01-14T13:21:21Z

În primele zile ale acestui an, medicii calafeteni scriu istorie in viaţa medicală locală, realizând cu succes prima intervenţie chirurgicală laparoscopică, la Spitalul Municipal Calafat.

Echipa de medici temerari a fost alcatuită din Dr. Dorin Stelian Niţă, Dr. Ciprian Vîrtosu, Dr. Luminiţa Voiculescu, Dr. Dimitriu Anca. Chirurgia laparoscopică reprezintă o tehnică specială, modernă, de practică chirurgicală, ce serealizează prin incizii foarte mici la nivelul abdomenului, folosind instrumente specifice.

Un instrument subtire,numit laparoscop, este introdus in cavitatea abdominală si ofera medicului o imagine extrem de clară, pe unmonitor tv, din cavitatea abdominală. Laparoscopia este intervenţia chirurgicală ideală pentru pacient, recuperarea fiind mult mai rapidă, complicaţiile operatorii si durerea postoperatorie mult diminuate, cicatrici minime.

Spitalul Municipal Calafat a achiziţionat linia laparoscopică in cursul anului 2018 din fonduri provenite de la bugetul local (330.000 lei) si venituri proprii ale spitalului (330.000 lei) şi are, la ora actuală, medici specializaţi in chirurgia generală laparoscopică, dar şi in chirurgia ginecologică laparoscopică, putând oferi pacienţilor săi această metodă de tratament chirurgical, modernă, minim invazivă.

Dacă, în urmă cu câţiva ani, acest lucru părea doar o nazuinţă, astăzi este o realitate de care potbeneficia pacienţii trataţi în Spitalul Municipal Calafat.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • La spitalul Municipal din Calafat, s-a efectuat prima intervenție laparoscopica

Trending Now

Advertisement