La spitalul Municipal din Calafat, s-a efectuat prima intervenție laparoscopica

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

În primele zile ale acestui an, medicii calafeteni scriu istorie in viaţa medicală locală, realizând cu succes prima intervenţie chirurgicală laparoscopică, la Spitalul Municipal Calafat.

Echipa de medici temerari a fost alcatuită din Dr. Dorin Stelian Niţă, Dr. Ciprian Vîrtosu, Dr. Luminiţa Voiculescu, Dr. Dimitriu Anca. Chirurgia laparoscopică reprezintă o tehnică specială, modernă, de practică chirurgicală, ce serealizează prin incizii foarte mici la nivelul abdomenului, folosind instrumente specifice.

Un instrument subtire,numit laparoscop, este introdus in cavitatea abdominală si ofera medicului o imagine extrem de clară, pe unmonitor tv, din cavitatea abdominală. Laparoscopia este intervenţia chirurgicală ideală pentru pacient, recuperarea fiind mult mai rapidă, complicaţiile operatorii si durerea postoperatorie mult diminuate, cicatrici minime.

Spitalul Municipal Calafat a achiziţionat linia laparoscopică in cursul anului 2018 din fonduri provenite de la bugetul local (330.000 lei) si venituri proprii ale spitalului (330.000 lei) şi are, la ora actuală, medici specializaţi in chirurgia generală laparoscopică, dar şi in chirurgia ginecologică laparoscopică, putând oferi pacienţilor săi această metodă de tratament chirurgical, modernă, minim invazivă.

Dacă, în urmă cu câţiva ani, acest lucru părea doar o nazuinţă, astăzi este o realitate de care potbeneficia pacienţii trataţi în Spitalul Municipal Calafat.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.