News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Mâine se redeschid şcolile. Se va face un triaj de sănătate foarte sever

Mâine se redeschid şcolile. Se va face un triaj de sănătate foarte sever

Ecaterina Andronescu a anunțat că luni, 28 ianuarie, se redeschid școlile și grădinițele

Școlile și grădinițele se redeschid începând de luni, 28 ianuarie! Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ce a explicat că, pentru elevi, aceasta va fi ultima săptămână, înainte de vacanța intersemestrială. De asemenea, ministrul a motivat că, în perioada aceasta, se încheie situația școlară, iar închiderea școlilor pe fondul răspăndirii virusului gripal ar fi bulversat situația.

„Se duc la şcoală pentru că săptămâna care începe mâine este ultima săptămână din semestru. Ca urmare, se încheie situaţiile şcolare şi noi nu putem să bulversăm încheierea semestrului. Invit pe toţi colegii profesori, invit pe părinţi şi pe copii să se pregătească pentru ziua de mâine. Este zi de şcoală şi va fi toată săptămâna”, a declarat ministrul Educației. 

Totodată, Ecaterina Andronescu a menționat că în fiecare unitate de învățământ se face un triaj în fiecare dimineață, pentru a se limita îmbolnăvirea elevilor cu virusul gripal.

Școlile și grădinițele se redeschid de luni, 28 ianuarie
„Îmi pun speranța că părinții sunt responsabili (…) Și școala are obligația să vegheze cu toată seriziotatea pentru a nu extinde stările de boală în colectivități”, a precizat ministrul.
ministrul a motivat că, în perioada aceasta, se încheie situația școlară, iar închiderea școlilor pe fondul răspăndirii virusului gripal ar fi bulversat situația școlară

Mai mult, aceasta a făcut un apel către părinți cerând să nu îi aducă la școală dacă sunt bolnavi. Vă reamintim că unitățile de învățământ au fost închise vineri, în data de 25 ianuarie, atunci când ministrul Educației a decis ca elevii să primească o zi liberă drept urmare a recomandărilor Ministerului Sănătății privind limitarea extinderii circulației virusului gripal în rândul elevilor și preșcolarilor. Aceasta este ultima săptămână de cursuri înainte de vacanța intersemestrială, în perioada 2-10 februarie.  Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 39, fiind confirmate peste 5.000 de cazuri de îmbolnăvire până la ultima raportare.

sursa: stirimondene.fanatik.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu