Advertisement

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că jaful a fost aranjat de casiera agenţiei de jocuri de noroc

Calafat News
vineri, ianuarie 25, 2019 | 09:56 Last Updated 2019-01-25T07:57:05Z

Judecătorii din Calafat au dispus, miercuri, arestarea preventivă a unui tânăr de 20 de ani, din comuna Cetate, acuzat că, împreună cu angajata unei agenţii de jocuri de noroc, a încercat să însceneze o tâlhărie. Mai exact, spun poliţiştii, tânărul de 20 de ani a convins casiera agenţiei de jocuri de noroc, o tânără de 20 de ani, tot din Cetate, să participe la furtul încasărilor din data de 21 ianurarie.

Astfel, în cursul zilei de luni, poliţiştii din Calafat au fost sesizaţi de o tânără de 20 de ani, din Cetate, despre faptul că agenţia de jocuri de noroc din comună, unde lucrează, a fost jefuită de o persoană necunoscută. Aceasta din urmă a intrat în agenţie având o cagulă pe faţă, iar după ce a ameninţat casiera cu un pistol, a sustras banii din încasări.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, de fapt, a fost vorba de o înscenare.
„În cauză au fost efectuate activităţi de cercetare penală de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Calafat, în urma cărora s-a stabilit faptul că situația reală era de fapt alta. Casiera care a sesizat infracţiunea s-ar fi înțeles cu un tânăr de 20 de ani, din Cetate, să însceneze toată povestea şi să o prezinte poliţiei şi administratorului societății, pentru a beneficia de banii proveniţi din încasări. Cei doi ar fi stabilit, în prealabil, ca în seara zilei de 21 ianuarie, la o anumită oră, tânărul să vină la sediul sălii de jocuri cu un pistol de jucărie și cu faţa acoperită, iar casiera să pară speriată și să îi dea acestuia suma de bani încasată, pe care ulterior să o împartă între ei. Planul lor a fost dejucat de poliţişti, care au recuperat prejudiciul în valoare de aproximativ 7.000 de lei şi l-au restituit persoanei vătămate“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Tânărul a ajuns în arest, casiera sub control judiciar

Ulterior, după ce au fost audiaţi, cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și inducerea în eroare a organelor judiciare. Suspecţii au fost duşi la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă în cursul zilei de miercuri, iar judecătorii din Calafat au dispus arestarea tânărului de 20 de ani.

 „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat cu privire la inculpatul Bratu Gilbert Oliviu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bratu Gilbert Oliviu pe o perioadă de 30 de zile, de la 23.01.2019 până la 21.02.2019, inclusiv. Respinge cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat de luare a măsurii arestării preventive a inculpatei Oarcă Maria Gabriela, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare. Ia faţă de inculpata Oarcă Maria Gabriela măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, de la 23.01.2019 până la 23.03.2019, inclusiv“, se arată în hotărârea instanţei.

sursa gds.ro 
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că jaful a fost aranjat de casiera agenţiei de jocuri de noroc

Trending Now

Advertisement