News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Programul manifestărilor ”ZILEI DE BOBOTEAZĂ” la Calafat

Programul manifestărilor ”ZILEI DE BOBOTEAZĂ” la Calafat


Boboteaza sau epifania este sărbătorită la 6 ianuarie de către Biserica ortodoxă și catolică. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului. În grecește, cuvântul Bobotează este numit Teofanie sau Epifanie care se traduce prin "Arătarea Domnului", adică a Sfintei Treimi.


Creștinii occidentali comemorează în primul rând (dar nu numai) vizita magilor la nașterea Pruncului Iisus și astfel manifestarea fizică a lui Iisus către Neamuri. Ortodocșii comemorează botezul lui Iisus în râul Iordan, văzută ca o manifestare către lume a Fiului lui Dumnezeu (Arătarea Domnului).

Locul și orele desfășurării activităților:

09:00 - 11:00 - Sfânta Liturghie - la cele trei biserici din municipiul Calafat: „Adormirea Maicii Domnului”, „Izvorul Tămăduirii” şi „Sf. Nicolae;
11:00 - 11:30 - Deplasarea soborului de preoți și a enoriașilor în Portul Calafat;
11:30 - 12:00 - Slujba de Sfințire a Aghiasmei Mari
12:00 - 12:10 - Aruncarea Crucii Sfințite în Dunăre și recuperarea acesteia;
12:10 - 12:30 - Premierea câștigătorului.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu