Advertisement

Două drumuri naţionale din Dolj, fără marcaje rutiere

Calafat News
luni, ianuarie 07, 2019 | 08:12 Last Updated 2019-01-07T06:20:23Z
Drumul Naţional 56 a intrat în reabilitare în vara anului 2012, iar până acum nu au fost aplicate marcajele rutiere

Poliţiştii doljeni au amendat din nou cele două firma care lucrează de ani buni la reabilitarea a două drumuri naţionale. Este vorba de DN 56 Craiova – Calafat (tronsonul începând de la Galicea Mare) şi de DN 55 Craiova – Bechet. Dacă pe DN 56 lucrările sunt executate de grecii de la Mochlos SA, pe DN 55 lucrează firma italiană Secol.

„Pe linie de sistematizare, poliţiştii au realizat informări adresate administratorilor de drumuri publice şi au luat măsuri de sancţionare contravenţională a două societăţi comerciale nu asiguraseră semnalizarea corespunzătoare a drumului public cu marcaje rutiere“, au precizat oamenii legii.

Acestea nu sunt însă primele sancţiuni primite de cele două firme care lucrează pe DN 55 şi DN 56. Atât grecii de la Mochlos SA, cât și italienii de la SECOL au fost amendați în repetate rânduri de polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene.

Astfel, în octombrie 2017, Mochlos SA a primit două amenzi în valoare de 3.045 de lei pentru neregulile depistate de polițiști pe sectorul de drum în lucru, iar o lună mai târziu, sancțiunile s-au dublat. „Au fost aplicate sancțiuni graduale atât firmei SECOL, cea care lucrează pe DN 55, cât și firmei Mochlos SA, care reabilitează DN 56, sectorul Galicea Mare – Calafat. Ultima amendă a fost de 14.500 de lei, pentru fiecare din cele două firme, după ce acestea fuseseră sancționate anterior cu câte 7.500 de lei. Motivul: nesemnalizarea corespunzătoare a lucrărilor și lipsa marcajelor rutiere. Am primit însă promisiuni că până la sfârșitul săptămânii vor fi trasate și marcajele corespunzătoare, galbene – dacă drumul este în lucru, sau albe – dacă a fost turnat și stratul de uzură“, a precizat pentru GdS comisarul-șef Emil Zuican.

Mai trebuie spus că lucrările pentru reabilitarea DN 56, pe sectorul cuprins între Galicea Mare și Calafat (33,8 km), lucrările de reabilitare au început în toamna anului 2012, însă termenul de finalizare a tot fost prelungit.

O problemă o reprezintă podul de la kilometrul 11 al DN 55, de pe raza comunei Malu Mare. Podul ar fi trebuit consolidat până în septembrie 2017, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

sursa:gds.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Două drumuri naţionale din Dolj, fără marcaje rutiere

Trending Now

Advertisement