Advertisement

Textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră

Calafat News
luni, ianuarie 21, 2019 | 11:40 Last Updated 2019-01-21T09:40:33Z

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Giurgiu şi Calafat au descoperit peste 1.000 de articole textile și de încălțăminte,  susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci şi unul ucrainean au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 24 de ore polițiștii de frontieră giurgiuveni au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit, a fost descoperită, în compartimentele de bagaje din două autocare, cantitatea totală de 785 articole textile și de încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci, K.N. și C.A., în vârstă de 33, respectiv 38 de ani. Persoanele în cauză au declarat că  au achiziționat produsele dintr-un bazar din Istanbul și urmau să le comercializeze pe raza municipiului București.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de 87.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.


Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat- I.T.P.F. Giurgiu au descoperit 240 de articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean ucrainean a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Astfel, în data de 19.01.2018, la ora 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz, cetăţeanul ucrainean S.I., în vârstă de 25 de ani. Acesta transporta articole textile din Turcia pentru o firmă din Slovacia.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 240 articole textile, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, şoferul microbuzului a declarat că transporta bunurile din Turcia către o firmă din Slovacia, fără a cunoaşte că acestea aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 48.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră

Trending Now

Advertisement