Comisarii ANPC au dat amenzi de peste 460.000 de lei mai multor hypermarketuri şi supermarketuri din zona Olteniei

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat 42 de amenzi, în valoare de 468.000 lei şi 12 avertismente operatorilor din domeniul hypermarketuri-supermarketuri din zona Olteniei, conform datelor publicate pe site-ul instituţiei, scrie Agerpres.

Corpului de Control al Preşedintelui ANPC au controlat 23 de magazine din domeniul hypermarketuri-supermarketuri.

Pe lângă amenzile date, s-au adăugat diverse măsuri complementare de remediere a neregulilor constatate, încetare a practicilor incorecte, opriri temporare de la comercializare a produselor care prezentau diverse nereguli de etichetare sau opriri definitive de la comercializare cu retragere din circuitul consumului uman a produselor cu termen de valabilitate depăşit, nedepozitate în condiţiile indicate de producător etc.


Printre abaterile sancţionate, ANPC menţionează prezenţa la vânzare a unor produse cu termen de valabilitate depăşit, neinformarea consumatorilor, în zona gastro, asupra ingredientelor şi a factorilor alergeni din compoziţia preparatelor, afişarea la raft a unei ţări de provenienţă a produselor (legume-fructe) alta decât cea reală, comercializarea preparatelor din carne, diverse sortimente, într-un spaţiu frigorific care prezenta pete de rugină, urme de lichid colorat, posibil sânge, precum şi depuneri diverse, comercializarea la raionul de produse lactate a unor produse pe baza de grăsimi vegetale, comercializarea produselor care aveau inscripţionate diverse campanii de reduceri sau promoţionale care nu mai erau valabile.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.