Conducta de gaze Craiova-Calafat, prima întâlnire cu edilii doljeni

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a convocat joi, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile, o întâlnire cu primarii și reprezentanții primăriilor din localitățile situate pe traseul primului tronson din conducta de transport al gazelor naturale Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat, în vederea informării acestora cu privire la demersurile care trebuie întreprinse pentru racordare.

La ședință au mai luat parte arhitectul șef al județului, Radu Pappa, precum și exponenți ai unor societăți autorizate pentru distribuția gazelor naturale și pentru elaborarea documentațiilor necesare în vederea realizării rețelelor. 


„Am organizat întâlnirea de astăzi având în vedere faptul că se apropie momentul în care vor începe lucrările la primul tronson al conductei de gaze naturale, între Craiova și Segarcea – o investiție de peste 8 milioane de euro a societății naționale «Transgaz».
Reprezentanții primăriilor din localitățile pe raza cărora trece această magistrală și din cele aflate în imediata vecinătate au avut astfel posibilitatea să afle, de la surse autorizate, care sunt pașii de urmat pentru a putea înființa sau extinde rețelele de distribuție a gazelor și a asigura astfel alimentarea instituțiilor publice, a unităților de învățământ, precum și a gospodăriilor.
Ne-am dorit să inițiem cât mai devreme aceste discuții, deoarece, așa cum a reieșit și în cadrul întrevederii, sunt proceduri complexe și de durată, care cuprind adoptarea unor hotărâri ale consiliilor locale, elaborarea de studii de fezabilitate, emiterea certificatelor de urbanism, obținerea de avize, organizarea de proceduri de achiziție publică, inclusiv asigurarea terenurilor pe care vor fi amplasate stațiile de reglare și măsurare. Apelul nostru a fost ca primăriile să înceapă cât mai curând demersurile, pentru ca în acest mod să evităm un eventual decalaj între momentul finalizării conductei și cel al racordării efective a beneficiarilor.
 Investiția derulată de «Transgaz» va avea, cu siguranță, un impact notabil în evoluția întregului județ și doar acest prim tronson, de aproape 40 de kilometri, deschide noi perspective pentru dezvoltarea unui areal în care se găsesc 10 localități, cu o populație totală de peste 36.000 de doljeni. Acesta a fost și motivul pentru care, de-a lungul timpului, ne-am implicat cu tot ceea ce a depins de noi, am susținut cauza la cele mai înalte niveluri și ne bucurăm acum să vedem acest proiect pus în operă“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile a afirmat:
„Vreau să salut interesul manifestat de primari pentru întâlnirea de astăzi, receptivitatea lor pentru o temă care presupune, în definitiv, deschiderea unui nou capitol în modernizarea localităților vizate.
A fost o discuție utilă, care a condus, pe de o parte, la clarificarea unor aspecte tehnice și la conturarea unui calendar al procedurilor de urmat pentru înființarea rețelelor locale de distribuție și, pe de altă parte, la apariția unor soluții care pot facilita aceste demersuri. O idee în acest sens se referă la posibilitatea autorităților de a se asocia în cadrul proiectului și de a finanța în comun anumite componente ale sistemelor de alimentare, ceea ce va conduce la o diminuare a costurilor care revin fiecărei localități.
Avem convingerea că același interes pentru investiția realizată de «Transgaz» îl vor arăta și viitorii beneficiari, înțelegând faptul că racordarea la rețelele de gaze naturale înseamnă nu doar un alt standard în ceea ce privește confortul și calitatea vieții, ci și noi perspective în plan economic, prin atragerea unor investitori care pot crea locuri de muncă și pot genera venituri mai mari pentru bugetele locale.“

La întâlnirea organizată în sala de ședințe a Consiliului Județean Dolj au fost prezenți reprezentanții autorităților locale din orașul Segarcea și din comunele Bratovoești, Calopăr, Cârcea, Cerăt, Drănic, Ghindeni, Malu Mare, Teasc și Țuglui. 

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.