Un tânăr din Ghidici face furori în Marea Britanie

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Un tânăr din Ghidici face furori în Marea Britanie, după ce a fost premiat de regina Elisabeta a II-a pentru rezultate excelente la învăţătură. Medalia de aur se oferită de mai bine de 150 de ani.

“Student roman premiat de Regină pentru rezultate excelente…Un student pentru care engleza este a treia limbă a fost recompensat pentru succesul său de nivel A, fiind premiat cu medalia de aur a Reginei” , asta scriau ziarele londoneze pe 3 februarie 2019 despre Cornel Micu din Ghidici, Dolj.


Cornel Micu are 20 de ani şi a ajuns să fie premiat cu medalia de aur de către Majestatea Sa, regina Elisabeta a II-a ca urmare a rezultatelor excepţionale obţinute ca elev în ultimul an de liceu la KES Academy Sixth Form, la Imperial College din Londra, unde a urmat specializarea Inteligență Artificială, din cadrul domeniului Informatică.

"A fost un eveniment minunat, ceva de neuitat pentru mine si familia mea. A fost si bunica mea de la Ghidici  alaturi de mine, mi-am dorit foarte mult asta", a declarat Cornel Micu pentru Ziarul de Craiova.

Povestea lui Cornel Micu este însă una mult mai interesantă de atât. Tânărul doljean a ajuns să studieze la Londra după o oprire de câţiva ani prin Italia.

Părinţii lui Cornel lucrează în domeniul medical. Au plecat din tară în 2003, după absolvirea studiillor in domeniul medical. Pentru că salariile erau mici aici, au hotărât să meargă la muncă în Italia. Zis şi făcut. Numai că mic fiind la acel timp, Cornel a rămas acasă la Ghidici cu bunicii. Situaţia s-a menţinut până la vârsta de şase ani când micuţul Cornel a fost luat de părinţi în Italia. În doar câteva luni a învăţat italiană şi a mers la şcoală. Mereu a fost printre primii din clasă, iar la examene a obşinut mereu cele mai mari note.

A urmat liceul pe care l-a început în Italia şi l-a continuat şi finalizat în Londra. În 2016 pleca în Londra cu părinţii. Acolo a urmat cursurile KES Academy Sixth Form, unde a studiat doi ani. Pentru că a terminat liceul cu cele mai bune rezultate tânărul doljean a fost premiat zilele trecute de regina Marii Britanii cu medalia de aur. Alături de el în Marea Britanie a fost familia, părinţii Cristian şi Adriana şi fratele lui, Carlo.

De altfel performanţele lui Cornel au fost prezentate şi în cadrul unei gale a Academiei Regele Edward al VII-a  care s-a desfășurat în urmă cu câteva săptămâni în King’s Lynn, unde a fost felicitat chiar de primarul Nick Daubney.

“Suntem foarte mândri de fiul nostrum, este o zi special pentru noi toţi, o vom întâlni pe regină”, a declarat Adriana, mama lui Cornel.
Acum Cornel este student la Imperial College în Londra la specializarea Inteligența Artificială, care face parte din domeniul Informaticii.

Acest premiu este oferit celor mai buni elevi, în fiecare an, încă din 1864.

sursa:ziaruldecraiova.ro
sursa foto :edp24.co.uk

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.