Advertisement

Sticle cu alcool descoperite, la P.T.F. Calafat

Calafat News
joi, martie 14, 2019 | 14:38 Last Updated 2019-03-14T12:38:11Z

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit în cabina unui camion, cantitatea de 29 litri alcool, pe care un cetățean polonez a încercat să o introducă ilegal în ţară.

În data de 13.03.2019, la ora 10:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui camion înmatriculat în Polonia, un cetăţean polonez, în vârstă de 32 de ani. Acesta transporta portocale, din Grecia pentru o firmă din Polonia.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul cabinei, cantitatea de 29 de sticle cu alcool, ce aveau aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

La cercetări, şoferul a declarat faptul că a cumpărat alcoolul din Bulgaria, fără să ştie că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Întreaga cantitate de alcool a cărei valoare pe piață se ridică la suma de 2.320 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală, care a reținut  cantitatea de alcool, iar persoana în cauză a fost sancționată  conform prevederilor art.449, alin. 3, lit. a, din legea 227/2015 privind Codul fiscal al României.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Sticle cu alcool descoperite, la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement