Advertisement

Viceprimarul comunei Poiana Mare, printre persoanele reţinute pentru trafic de ţigări

Calafat News
marți, martie 19, 2019 | 21:40 Last Updated 2019-03-20T12:01:55Z

Viceprimarul comunei Poiana Mare, Cristian Ologu, se numără printre cele patru persoane care au fsot reţinute, luni, în urma perchezițiilor desfăşurate în zona municipiului Calafat, într-un dosar privind infracţiuni cu produse din tutun.Poliţiştii au făcut 11 percheziții în localităţile Piscu Vechi, Ghidici, Poiana Mare şi Cetate.

Oamenii legi au găsit în locaţiile respective instalaţii artizanale-clandestine pentru fabricat tutun, sute de kilograme de tutun, materiale folosite pentru ambalarea țigărilor și sume mari de bani.


„În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor două instalaţii artizanale-clandestine pentru fabricat tutun, 137 kilograme tutun, 205 cutii cu decupaje din carton folosite la ambalarea ţigărilor în pachete (în total 193.600 de astfel de cartoane), 14 role cu folie transparentă pentru ambalarea pachetelor de ţigări, 10 role din foiţă de staniol, 96 de pachete de ţigări care nu aveau aplicate marcaje fiscale, precum şi sumele de 207.945 de lei, 8.555 euro şi 2.330 de dinari sârbeşti”, a mai spus reprezentantul IPJ Dolj.

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore viceprimarul din Poiana Mare, în vârstă de 28 de ani, un alt bărbat de 54 de ani, tot din Poiana Mare, şi doi tineri de 21 şi 25 de ani, din Ghidici, care urmează să fie prezentaţi în cursul acestei zile instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.


De asemenea, alţi doi bărbaţi de 41 şi 61 de ani din Cetate şi Seaca de Câmp sunt cercetaţi în stare de libertate de poliţişti.


UPDATE:
Încătuşaţi, cei patru suspecţi au fost prezentaţi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Calafat. Aceştia au dispus ca Marius Afrenie şi Gheorghe Maiuru, de 25, respectiv 21 de ani, ambii din comuna Ghidici, să fie cercetaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Viceprimarul Cristian Ologu, în vârstă de 28 de ani, şi Ion Jianu, de 51 de ani, ambii din Poiana Mare, vor fi şi ei cercetaţi în stare de libertate.   

Primarul comunei Poiana Mare susţine că a aflat de acuzaţiile aduse vicelui în ziua percheziţiilor. 

„Nu ştiu ce să vă spun. Am auzit şi eu că a fost reţinut. Viceprimarul Cristian Ologu este în concediu, nu am apucat să vorbim", a declarat Marin Vintilă, primarul comunei Poiana Mare.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Viceprimarul comunei Poiana Mare, printre persoanele reţinute pentru trafic de ţigări

Trending Now

Advertisement