Advertisement

Cadastru gratuit în 97 de localități din Dolj. Demarează etapa a cincea a programului

Calafat News
joi, aprilie 04, 2019 | 13:26 Last Updated 2019-04-04T10:26:04Z

97 de primării din județul Dolj au solicitat Oficiului de Cadastru și Publicitate  Imobiliară Dolj obținerea finanțării în cadrul etapei 5 a Programului Național de cadastru și cartea Funciară.

Lucrările de cadastru vor începe în acest an, potrivit programului, suma totală alocată județului Dolj fiind de 14.356.075 de lei.

Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes național și terenuri agricole subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Totodată, pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, primăriile care semnează contracte de finanțare cu OCPI – urile trebuie să găsească prestatori până în luna august, anul curent. Conform legislației, ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cadastru gratuit în 97 de localități din Dolj. Demarează etapa a cincea a programului

Trending Now

Advertisement