Advertisement

'Carderi' bulgari prinși în flagrant la Severin

Calafat News
joi, iunie 27, 2019 | 15:39 Last Updated 2019-06-27T12:39:16Z

Doi cetățeni bulgari au fost prinși în flagrant delict când încercau să instaleze dispozitive skimming la un ATM bancar din Drobeta Turnu Severin. În urma probatoriului administrat în cauză, cele două persoane au fost arestate preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Potrivit informaților polițiștilor, cei doi ar fi acționat în toată zona Olteniei și ar fi montat pe mai multe ATM-uri dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii criminalităţii informatice. Acţiunea a fost organizată ca urmare a datelor obţinute de organele de urmărire penală, care atestau existenţa unei grupări infracţionale, formată din cetăţeni bulgari, care ar fi montat pe ATM-uri bancare, din zona Olteniei, dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare, activităţi cunoscute generic sub denumirea de „skimming”.


 Astfel, poliţiştii au surprins în flagrant delict doi cetăţeni bulgari, de 35 şi 47 de ani, în timp ce ar fi instalat dispozitive skimming, destinate copierii datelor cardurilor bancare și înregistrării codurilor PIN, pe un ATM bancar din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor dispozitivele de skimming, mai multe instrumente de plată electronică emise de instituţii financiare din străinătate, sisteme informatice și medii de stocare a datelor informatice.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar, ulterior, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, interceptare ilegală a unei transmisii de date informatice şi operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi.

sursa:lupamea.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • 'Carderi' bulgari prinși în flagrant la Severin

Trending Now

Advertisement