News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Şapte poliţişti de frontieră, cercetaţi pentru luare de mită

Şapte poliţişti de frontieră, cercetaţi pentru luare de mită


Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au efectuat, miercuri, o percheziţie în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Rutier. Este vorba de un dosar în care şapte poliţişti de frontieră sunt cercetaţi pentru luare de mită. S-au pus în executare un număr de șapte mandate de aducere pentru tot atâția agenți de poliție. Aceştia au calitatea procesuală de suspect, cercetați sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.


Ce au descoperit procurorii în cazul celor şapte poliţişti de frontieră
Potrivit comunicatului DGA, cei şapte poliţişti de frontieră ar fi „închis ochii“ în faţa anumitor ilegalităţi.

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada ianuarie-mai 2019, agenții de poliție de frontieră au săvârșit infracțiuni de luare de mită, care au constat în pretinderea și primirea unor sume de bani, de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unor atribuții de serviciu în referire la efectuarea controlului de frontieră asupra persoanelor și/sau bagajelor (marfa din autovehicule). În unele situații, polițiștii au pretins și primit sume de bani, pentru a nu constata contravenții/infracțiuni la regimul de frontieră săvârșite de către conducătorii auto“, se arată în comunicatul de presă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

sursa:gds.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu