Advertisement

Sorina Pintea, vizită la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare

Calafat News
miercuri, august 21, 2019 | 10:41 Last Updated 2019-08-21T07:41:39Z

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va ajunge la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare din județul Dolj, săptămâna viitoare, pentru a vedea care este situația exactă a unității declarată cândva ca fiind „pentru maximă siguranță”.

Ministrul Sănătății a mai anunțat și modificări legislative privind funcționarea spitalelor de psihiatrie.

„Săptămâna viitoare voi face o vizită și în Dolj, la Spitalul Poiana Mare. Este un spital care a fost, cândva, pentru maximă siguranță, dar nu mai are acest statut acum. Voi merge să vedem cum stau lucrurile acolo. Având în vedere numărul mare de pacienți internați cu procedura asta cod penal este nevoie de locuri, nu putem construi într-un an un spital, vom vedea ce putem face acolo. Este nevoie să luăm măsuri și să venim cu modificări legislative. Vom face niște schimbări legislative care se pot face imediat…. În primul rând vom lua măsura posibilității ca medicul să poată interna și nevoluntar pentru că până acum nu putea decât dacă exista o hotărâre judecătorească și îl împiedica în munca sa”, a declarat Pintea.

Decizia de modificare a legislației în domeniul psihiatriei și controalele efectuate în spitalele de specialitate au venit după ce un bărbat internat la Spitalul din Săpoca, județul Buzău, a ucis cinci bolnavi și a rănit alți opt, în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, folosind un stativ pentru perfuzii.

sursa:realitateadecraiova.net
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Sorina Pintea, vizită la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare

Trending Now

Advertisement