News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Sorina Pintea, vizită la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare

Sorina Pintea, vizită la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va ajunge la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare din județul Dolj, săptămâna viitoare, pentru a vedea care este situația exactă a unității declarată cândva ca fiind „pentru maximă siguranță”.

Ministrul Sănătății a mai anunțat și modificări legislative privind funcționarea spitalelor de psihiatrie.

„Săptămâna viitoare voi face o vizită și în Dolj, la Spitalul Poiana Mare. Este un spital care a fost, cândva, pentru maximă siguranță, dar nu mai are acest statut acum. Voi merge să vedem cum stau lucrurile acolo. Având în vedere numărul mare de pacienți internați cu procedura asta cod penal este nevoie de locuri, nu putem construi într-un an un spital, vom vedea ce putem face acolo. Este nevoie să luăm măsuri și să venim cu modificări legislative. Vom face niște schimbări legislative care se pot face imediat…. În primul rând vom lua măsura posibilității ca medicul să poată interna și nevoluntar pentru că până acum nu putea decât dacă exista o hotărâre judecătorească și îl împiedica în munca sa”, a declarat Pintea.

Decizia de modificare a legislației în domeniul psihiatriei și controalele efectuate în spitalele de specialitate au venit după ce un bărbat internat la Spitalul din Săpoca, județul Buzău, a ucis cinci bolnavi și a rănit alți opt, în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, folosind un stativ pentru perfuzii.

sursa:realitateadecraiova.net
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu