Sorina Pintea, vizită la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va ajunge la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare din județul Dolj, săptămâna viitoare, pentru a vedea care este situația exactă a unității declarată cândva ca fiind „pentru maximă siguranță”.

Ministrul Sănătății a mai anunțat și modificări legislative privind funcționarea spitalelor de psihiatrie.

„Săptămâna viitoare voi face o vizită și în Dolj, la Spitalul Poiana Mare. Este un spital care a fost, cândva, pentru maximă siguranță, dar nu mai are acest statut acum. Voi merge să vedem cum stau lucrurile acolo. Având în vedere numărul mare de pacienți internați cu procedura asta cod penal este nevoie de locuri, nu putem construi într-un an un spital, vom vedea ce putem face acolo. Este nevoie să luăm măsuri și să venim cu modificări legislative. Vom face niște schimbări legislative care se pot face imediat…. În primul rând vom lua măsura posibilității ca medicul să poată interna și nevoluntar pentru că până acum nu putea decât dacă exista o hotărâre judecătorească și îl împiedica în munca sa”, a declarat Pintea.

Decizia de modificare a legislației în domeniul psihiatriei și controalele efectuate în spitalele de specialitate au venit după ce un bărbat internat la Spitalul din Săpoca, județul Buzău, a ucis cinci bolnavi și a rănit alți opt, în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, folosind un stativ pentru perfuzii.

sursa:realitateadecraiova.net

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.