Advertisement

Cetăţean bulgar surprins la pescuit în apele româneşti, cercetat pentru trecere ilegală a frontierei de stat

Calafat News
luni, septembrie 02, 2019 | 11:56 Last Updated 2019-09-02T08:56:01Z

Polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Dolj au depistat un cetăţean bulgar care a trecut ilegal frontiera cu o ambarcaţie, cu scopul de a pescui în apele româneşti ale fluviului Dunărea.

În data de 31.08.2019, la ora 10.10, o patrulă a poliţiei de frontieră care desfăşura o misiune pe fluviul Dunărea a observat, la aproximativ patruzeci de metri de malul românesc, pe direcţia km fluvial 741, o ambarcaţie pescărească, în care se afla o persoană de sex masculin.

Ambarcaţiunea a fost oprită la aproximativ 100 de metri de malul românesc, iar bărbatul a fost condus la sediul S.T.P.F. Dolj pentru cercetări.


În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este un cetăţean bulgar, în vârstă de 67 de ani şi a declarat că a trecut ilegal frontiera cu barca pentru a pescui pe partea românescă a fluviului Dunărea.

Cetăţeanul bulgar este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, faptă prevăzută de art. 262, alin 1, din Codul Penal, acesta fiind predat în aceeaşi zi autorităţilor de frontieră bulgare, iar ambarcaţia a fost indisponibilizată la sediul S.T.P.F. Dolj, până la finalizarea cercetărilor.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cetăţean bulgar surprins la pescuit în apele româneşti, cercetat pentru trecere ilegală a frontierei de stat

Trending Now

Advertisement