Pedeapsă cu suspendare pentru lovirea unui poliţist din localitatea Poiana Mare

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare un bărbat acuzat că a bătut un poliţist, iar pe un altul l-a ameninţat cu moartea. Iniţial, judecătorii din Calafat l-au condamnat pe inculpat la un an şi patru luni de închisoare cu executare.

Incidentul în urma căruia a fost rănit un poliţist a avut loc în decembrie 2018. Anchetatorii au reţinut că, în seara zilei de 18 decembrie, un echipaj de poliţişti din Poiana Mare a fost trimis la un incident din comună. O persoană sunase la 112 şi reclamase o violare de domiciliu.

„La fața locului, organele de poliție au găsit în stradă mai multe persoane care se manifestau zgomotos. Când au oprit autovehiculul, cei doi agenți de poliție au observat că din grupul respectiv a ieșit inculpatul, care a sărit pe capota autospecialei de poliție și a lovit cu pumnul parbrizul acesteia, spărgându-l. Apoi, inculpatul a intrat în curtea imobilului său și a început să adreseze injurii și amenințări“, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii din Calafat. Inculpatul din acest dosar se numeşte Mihai Grigore, din localitatea Poiana Mare.

Ulterior, oamenii legii au încercat să-l imobilizeze pe bărbat, acesta din urmă a lovit un poliţist.

„Prin folosirea forței fizice, agenții de poliție au procedat la încătușarea inculpatului, iar acesta a opus rezistență. În momentul în care s-a încercat încătușarea acestuia, inculpatul a lovit cu pumnul în zona feței persoana vătămată B.I.“, au mai reţinut anchetatorii.

Un poliţist ameninţat cu moartea

Procurorii au mai susţinut că scandalul nu s-a încheiat după reţinerea lui Grigore. Odată băgat în maşina poliţiştilor, acesta l-a lovit din nou pe poliţist.

 „La scurt timp după ce au pornit către sediul secției, inculpatul a început să adreseze injurii și amenințări agentului de poliție R.G., spunându-i că îl va prinde singur pe stradă și îl va omorî cu mașina, atât pe el, cât și pe membrii familiei sale. Apoi l-a lovit pe agentul de poliție B.I. cu pumnii tot în zona feței“, susţin anchetatorii. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 19 decembrie, iar pe 23 aprilie a fost plasat în arest la domiciliu.

La sfârşitul lunii mai, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru comiterea a două infracţiuni de ultraj şi una de distrugere. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Calafat, instanţă care s-a pronunţat la în iunie.
Judecătorii din Calafat l-au condamnat pe inculpat pentru cele trei infracţiuni. În final, după contopirea pedepselor, bărbatul a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu executare.

Pedeapsă cu suspendare pentru lovirea unui poliţist

Inculpatul a contestat pedeapsa primită la Curtea de Apel Craiova. Instanţa s-a pronunţat joi, pe 12 septembrie. Judecătorii craioveni au admis acţiunea inculpatului şi au dispus suspendarea pedepsei primită de acesta în iunie.

„Admite apelul declarat de apelantul inculpat Mihai Grigore(…). Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 4 luni închisoare, pe un termen de supraveghere de 3 ani”, se arată în hotărârea instanţei.

În plus, inculpatul a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la primăria din Poiana Mare sau la Liceul Teoretic „George Şt. Marincu” din Poiana Mare.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

sursa:gds.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.