News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Sticle cu alcool descoperite la P.T.F. Calafat

Sticle cu alcool descoperite la P.T.F. Calafat


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit cantitatea totală de 83 litri alcool, pe care un cetăţean bulgar şi unul polonez au încercat să o introducă ilegal în ţară.

În data de 19.10.2019, la ora 18.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui camion înmatriculat în Bulgaria, un cetăţean bulgar, în vârstă de 68 de ani. Acesta transporta diverse produse, din Bulgaria pentru o firmă din Germania.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în cabina camionului, cantitatea de 43 sticle cu alcool, a câte un litru, care aveau aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria, pentru care şoferul nu poseda documente de provenienţă.

În data de 21.10.2019, la ora 18.30, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui camion înmatriculat în Polonia, cetăţeanul polonez K.B., în vârstă de 54 de ani. Acesta transporta diverse bunuri din Bulgaria în Polonia.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în cabina camionului, cantitatea de 40 sticle cu alcool, care aveau aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria, pentru care şoferul nu poseda documente de provenienţă.

La cercetări, ambii şoferi au declarat faptul că au cumpărat alcoolul din Bulgaria, fără să ştie că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Întreaga cantitate de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma de 3.150 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală care a reținut  cantitatea de alcool, iar persoanele în cauză au fost sancționate cu avertisment, conform prevederilor art.449 alin. 5 şi art. 445 alin. 2 lit. j, din legea 227/2015 privind Codul fiscal al României.               
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu