Advertisement

Calafat: Minor abordat de un bărbat, care l-ar fi chemat în mașină. Localnicii spun că nu este singurul caz! / Precizările Poliției

Gigel Ciobanu
marți, noiembrie 05, 2019 | 13:28 Last Updated 2019-11-05T16:18:21Z
Mai mulți părinții din municipiul Calafat, se tem pentru siguranța copiilor, după ce, spun aceștia, elevii ar putea fi ademeniți să urce în diverse mașini parcate în zona unităților școlare.

Despre un asemenea caz a fost sesizată și poliția din localitate, oamenii legii fiind anunțați, pe 21 octombrie că, în jurul orelor prânzului, un băiat de 12 ani, din Calafat, a fost abordat, în timp ce se afla pe o stradă din localitate, de un bărbat care se afla într-un autoturism, acesta solicitându-i copilului să vină până la el.

Întrucât minorul s-a speriat, acesta a fugit, fără a mai avea altă interacţiune cu bărbatul respectiv.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat un autoturism care corespundea detaliilor indicate de minor şi care s-ar fi aflat în perioada de timp precizată, în zona respectivă. A fost identificată şi persoana care s-ar fi aflat la volan, un bărbat de 69 de ani, din Poiana Mare, care a recunoscut că s-a aflat în zona respectivă, în perioada indicată, însă nu ar fi avut nicio interacţiune cu vreun minor”, transmit reprezentanții IPJ Dolj.

Aceștia au mai spus că, până în prezent, nu a fost primită nicio sesizare cu privire la alt caz asemănător petrecut în localitatea Basarabi, iar în ultimii ani, poliţiştii din Calafat nu au mai fost sesizaţi cu privire la săvârşirea unor astfel de fapte.

„Pentru prevenirea victimizării minorilor, poliţiştii doljeni desfăşoară constant activităţi informativ-preventive în şcoli, atât la orele de curs cât şi la şedinţele cu părinţii, organizate de unităţile de învăţământ. Acţiunile vizează atât elevii, cât şi părinţii şi cadrele didactice, acestora fiindu-le prezentate comportamentele pe care cei mici trebuie să le adopte pentru a evita să devină victimele unor infracţiuni”, au mai menționat reprezentanții IPJ Dolj.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Calafat: Minor abordat de un bărbat, care l-ar fi chemat în mașină. Localnicii spun că nu este singurul caz! / Precizările Poliției

Trending Now

Advertisement