Advertisement

Parfumuri în valoare de peste 58.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
joi, decembrie 12, 2019 | 18:56 Last Updated 2019-12-12T16:56:40Z

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit 234 de parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară. 

În data de 11.12.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz, cetățeanul bulgar Y.D., în vârstă de 21 de ani.


La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în interiorul acestuia, patru colete ce conțineau cantitatea totală de 234 flacoane cu parfum, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, șoferul a declarat faptul că transporta bunurile în regim de coletărie, din Bulgaria către Anglia și nu avea cunoștință despre conținutul coletelor.

Produsele, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 58.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările si completările ulterioare.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Parfumuri în valoare de peste 58.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement