Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova a găzduit, în seara de Sf. Nicolae un spectacol de muzică şi dansuri populare susţinut de Ansamblul folcloric „Rozele Calafatului”, din Calafat, coordonat de Marinela Carauleanu.

Rozele calafatului

Spectacolul a fost organizat de Casa de cultură „Traian Demetrescu” a municipiului Craiova, ca parte a unui program special de Sărbători, intitulat Gala cântecelor de iarnă.

Pe lângă dansurile populare şi colindele tradiţionale, soliştii ansamblului – Ionuţ Bostangiu, Viviana Mititelu, Daria Tulceanu, Ştefania Ciriblan, Ionuţ Nicolae –, au completat atmosfera de voie bună şi magie a Sărbătorilor de iarnă.

Ansamblul „Rozele Calafatului” va mai susţine spectacole în Craiova, după cum urmează:


  • Pe data de 8 decembrie 2019 – La Teatrul de păpuşi „Colibri”, în cadrul Concursului de Colinde intitulat Alaiul datinilor din bătrâni, din oameni buni, organizat de Centrul Judeţean de Promovare a Culturii Tradiţionale Dolj;
  • Pe data de 13 decembrie 2019 – la Liceul de Arte „Marin Sorescu” şi, apoi, la Facultatea de Agronomie, în cadrul Festivalului de Colinde şi obiceiuri tradiţionale, intitulat Dor de Sărbători.
sursa:ediție.ro

About the author

Gigel Ciobanu
Dacă sunteți pasionat de un anumit subiect și doriți să-l împărtășiți cu lumea, bloguirea poate fi o modalitate excelentă de a face acest lucru. Cu dedicație și efort, vă puteți crea un blog de succes care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.