Advertisement

91 de sticle cu alcool, descoperite la P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
luni, februarie 03, 2020 | 11:41 Last Updated 2020-02-03T09:41:49Z
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit într-un microbuz, cantitatea totală de 91 litri alcool, pe care un cetăţean bulgar a încercat să o introducă ilegal în ţară.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz înmatriculat în Polonia, un cetăţean bulgar, care transporta diverse bunuri din Bulgaria pentru o firmă din Polonia.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul microbuzului, cantitatea de 91 de sticle cu alcool a câte un litru, ce aveau aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

La cercetări, şoferul a declarat faptul că a cumpărat alcoolul din Bulgaria, fără să ştie că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Întreaga cantitate de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma de 6.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală, care a reținut în vederea confiscării cantitatea de alcool, iar persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 20.000 lei, conform prevederilor art. 449, alin. 2, lit. j, din legea 227/2015 privind Codul fiscal al României.                  
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • 91 de sticle cu alcool, descoperite la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement