Advertisement

„Dolju-n bucate“ cu dragoste, de Dragobete, luni, la Calafat

Gigel Ciobanu
joi, februarie 20, 2020 | 10:36 Last Updated 2020-02-20T12:51:31Z
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită la Calafat, la o nouă întâlnire cu bucătăria tradițională a Olteniei, precum și a vlahilor din Bulgaria, în cadrul evenimentului „Dolju-n bucate“ cu dragoste, de Dragobete, la care este partener alături de Casa de Cultură a Municipiului Calafat.

Evenimentul, inspirat de Dragobete, „patron al dragostei și bunei dispoziții pe plaiurile românești“, cum îl numește Ion Ghinoiu, în „Obiceiuri populare de peste an - Dicționar“, se va desfășura luni, 24 februarie 2020, ora 15:30, la Casa de Cultură a Municipiului Calafat. 

Alături de organizatori se vor implica în împlinirea frumoasei întâlniri a dragostei, autenticului, cu gustul bun, cu bucuria de a promova bucatele bunilor și străbunilor: 

  • Liceul Tehnologic „Ștefan Milcu“ Calafat, Școala Gimnazială Desa, Școala Gimnazială Ghidici, Sița Novac și Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin, Clubul Copiilor Calafat, Asociația Vlahilor din Bulgaria. 
  • Și de această dată implicarea în proiectul „Dolju-n bucate“ este benevolă și reflectă mândria și determinarea oamenilor locului de a-și promova identitatea și particularitățile plaiurilor pe care trăiesc.

„Dolju-n bucate“ este un proiect iniţiat în anul 2014, de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, ca o călătorie prin viaţa satului tradiţional și un bun prilej pentru a stabili o trainică legătură culturală între comunităţile rurale şi a promova valorile tradiţionale ale judeţului. 
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • „Dolju-n bucate“ cu dragoste, de Dragobete, luni, la Calafat

Trending Now

Advertisement