News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

„Dolju-n bucate“ cu dragoste, de Dragobete, luni, la Calafat

„Dolju-n bucate“ cu dragoste, de Dragobete, luni, la Calafat

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită la Calafat, la o nouă întâlnire cu bucătăria tradițională a Olteniei, precum și a vlahilor din Bulgaria, în cadrul evenimentului „Dolju-n bucate“ cu dragoste, de Dragobete, la care este partener alături de Casa de Cultură a Municipiului Calafat.

Evenimentul, inspirat de Dragobete, „patron al dragostei și bunei dispoziții pe plaiurile românești“, cum îl numește Ion Ghinoiu, în „Obiceiuri populare de peste an - Dicționar“, se va desfășura luni, 24 februarie 2020, ora 15:30, la Casa de Cultură a Municipiului Calafat. 

Alături de organizatori se vor implica în împlinirea frumoasei întâlniri a dragostei, autenticului, cu gustul bun, cu bucuria de a promova bucatele bunilor și străbunilor: 

  • Liceul Tehnologic „Ștefan Milcu“ Calafat, Școala Gimnazială Desa, Școala Gimnazială Ghidici, Sița Novac și Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin, Clubul Copiilor Calafat, Asociația Vlahilor din Bulgaria. 
  • Și de această dată implicarea în proiectul „Dolju-n bucate“ este benevolă și reflectă mândria și determinarea oamenilor locului de a-și promova identitatea și particularitățile plaiurilor pe care trăiesc.

„Dolju-n bucate“ este un proiect iniţiat în anul 2014, de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, ca o călătorie prin viaţa satului tradiţional și un bun prilej pentru a stabili o trainică legătură culturală între comunităţile rurale şi a promova valorile tradiţionale ale judeţului. 
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu