Advertisement

La judecată după ce au mințit medicii din Calafat

Gigel Ciobanu
joi, aprilie 30, 2020 | 08:55 Last Updated 2020-04-30T05:55:13Z
Spitalul Municipiului Calafat
Procurorii din Calafat au dispus trimiterea în judecată a două femei din localitate, pentru fals în declarații. Una dintre ele este acuzată că le-a ascuns doctorilor faptul că a intrat în contact cu persoane suspectate că sunt infectate cu COVID-19. A doua femeie este acuzată că nu a declarat că s-a întors dintr-o zonă de risc.

În primul dosar, anchetatorii au reținut că inculpata a locuit împreună cu rudele sale, care erau izolate la domiciliu. La spitalul din Calafat a declarat însă că nu a intrat în contact cu persoane suspectate că sunt infectate cu Covid-19.


”Inculpata S.A. locuia pe raza municipiului Calafat, împreună cu fiii și nurorile sale, faţă de care se luase măsura de siguranţă a izolării la domiciliu pe perioada 16-30 martie, ca urmare a faptului că aceştia veniseră pe teritoriul României din zone cu transmitere comunitară extinsă a SARS-CoV-2(…). În ziua de 22.03.2020, inculpata S.A. s-a prezentat împreună cu nepotul său la Spitalul Municipal Calafat, pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. Cu acestă ocazie, la punctul triaj, a ascuns personalului medical faptul că în ultimele 14 zile a intrat în contact cu pacienţi cu suspiciune de infecţie COVID 19. A declarat aspecte necorespunzătoare adevărului la întrebările standard din chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire”, au precizat anchetatorii.

A ”uitat” că s-a întros din Marea Britanie 

În al doilea dosar, anchetatorii au reținut o situație asemănătoare. O femeia care era în izolare la domiciliu a mers la spital, unde a mințit medicii.

Femeia s-a întors din Marea Britanie pe 21 martie. Autoritățile au dispus izolarea acesteia la domiciliu în perioada 21 martie 4 aprilie. Asta pentru că venise dintr-o zonă în care se instituise cod galben.


”Deşi nu avea voie să părăsească domiciliul, în ziua de 30.03.2020, inculpata B.I.R. s-a deplasat la centrul de primiri urgenţe, din cadrul Spitalului Municipal Calafat, împreună cu minorul B.C.A., care acuza o stare de sănătate alterată, acesta prezentând febră la momentul evaluării sale medicale. Cu ocazia prezentării sale la centrul de primiri urgenţe, punctul de triaj, inculpatei B.I.R. i-au fost adresate întrebările standard din chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire. A declarat, în mod necorespunzător adevărului, faptul că nu a călătorit în ultimele 14 zile în ţări sau zone cu transmitere comunitară extinsă a COVID 19”, au mai explicat anchetatorii.

Cele două dosare au fost înregistrate pe rolul Judecătoriei Calafat pa data de 27 aprilie.

Sursa:gds.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • La judecată după ce au mințit medicii din Calafat

Trending Now

Advertisement