Alcool şi ţigări descoperite în P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit cantitatea de 916 pachete cu ţigări şi 249 sticle de alcool, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În  data  de  15.07.2020, la ora 07.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat,  judeţul  Dolj,  s-a prezentat  pe sensul  de intrare  în ţară, la volanul unui microbuz  marca  Iveco,  înmatriculat  în  Bulgaria, un cetăţean bulgar, în vârstă de 38 de ani.


Cu  ocazia  controlului  efectuat  asupra  mijlocului de transport, poliţiştii  de  frontieră  au  descoperit disimulate în bagajele transportate, cantitatea de 916 pachete cu ţigări și 249 sticle cu alcool a câte 0,7 litri, care aveau aplicat timbru fiscal bulgăresc.       

La cercetări, persoana  a  declarat  faptul că a cumpărat ţigările şi alcoolul din Bulgaria, fără să ştie că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc și că intenţiona să se deplasează în Olanda.

Întreaga  cantitate  de  ţigări,  a cărei valoare pe piață se ridică la suma de în valoare de 18.320 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și cercetării de către reprezentanţii P.T.F. Calafat, iar cele 249 de sticle de alcool,  în valoare de 12.450 lei, au fost reținute de către Biroul Vamal Calafat, în vederea aplicării prevederilor art. 270, alin. 2, lit. b din L 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “deținere de către  orice  persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător  ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigarete, 400 țigări de foi de  grame,  200  țigări de foi mai mari de 3 grame, peste un kg tutun de fumat”, faptă prev. de art. 452 alin. 1, lit. h din  Lg 227/2015 și  sancționată  de art. 452, alin 2, lit. b din  aceeași lege.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.