Advertisement

Cetăţean tunisian cu permis de ședere fals pentru care a plătit 2.000 de euro, depistat la P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
joi, noiembrie 05, 2020 | 16:36 Last Updated 2020-11-05T14:38:35Z

 


Poliţiştii de frontieră Punctului de Trecere a Frontierei Calafat - judeţul Dolj au depistat un cetăţean tunisian care a încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de un permis de ședere bulgăresc fals.

În data de 05.11.2020, în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară o persoana de sex masculin, călătorind ca pasager într-un microbuz înmatriculat în Franța. Bărbatul a prezentat la controlul de frontieră un permis de ședere cu însemnele autorităților din Bulgaria.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie ale persoanei, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la documentul prezentat de pasagerul microbuzului, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia, fiind fals.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit printre bagajele personale un pașaport eliberat de autoritățile tunisiene care atestă identitatea reală a persoanei.

Cel în cauză a declarat că în urmă cu trei luni a intrat în Bulgaria venind din Turcia, iar permisul de ședere prezentat pentru control l-a obținut în localitatea Sofia de la un cetățean bulgar, al cărui nume nu îl cunoaște, plătind pentru acesta suma de 2.000 de euro.

Conform protocolului privind controlul comun de frontieră la trecerea frontierei din P.T.F Calafat-Vidin, persoana în cauză a fost predată autorităților bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cetăţean tunisian cu permis de ședere fals pentru care a plătit 2.000 de euro, depistat la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement