Advertisement

Cetăţean turc cu permis de şedere fals, depistat la P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
vineri, decembrie 11, 2020 | 12:43 Last Updated 2020-12-11T10:43:23Z

 

Cetăţean turc cu permis de şedere fals, depistat la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat - judeţul Dolj au depistat un cetăţean turc, care a încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de un permis de şedere bulgăresc fals.

În data de 10.12.2020, în jurul orei 02.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară o persoană de sex masculin, călătorind ca pasager într-un autoturism care circula în regim de taxi. Acesta a prezentat la control un permis de ședere cu însemnele autorităților din Bulgaria.

În urma verificării documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de şedere prezentat de pasager, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că documentul este fals.  

În urma efectuării cercetărilor, bărbatul a declarat că este cetățean turc și că a intrat legal în Bulgaria din Turcia, iar permisul de ședere prezentat la control l-a obținut în localitatea Sofia, de la un cetățean bulgar, plătind suma de 2.500 de euro.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cetăţean turc cu permis de şedere fals, depistat la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement