„Istorie și tradiție“, în expoziție la Calafat

 


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj se alătură din nou Casei de Cultură a Municipiului Calafat și Muzeului Satului din Calafat și organizează cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie 1859, expoziția „Istorie și tradiție“. În expoziție istoria este zugrăvită de copii. Lângă ei se așează cu recunoștință și meșteșug unul dintre partenerii lor tradiționali, doamna Marinela Carauleanu – Dobra, ale cărei cusături pe etamină se îmbină armonios cu picturile copiilor.


Expoziția „Istorie și tradiție“ este realizată de:


  • Marinela Carauleanu – Dobra (referent la Casa de Cultură a Municipiului Calafat),
  • Muzeul Satului Calafat, Școala Gimnazială Desa (Clasa pregătitoare I A, prof. coord. Mădălina Popa),
  • Școala Gimnazială „Constantin Gerotă“ Calafat (Clasa a III-a B, prof. coord. Luminița Iordache și Dana Nicolae),
  • Liceul Tehnologic „Ștefan Milcu“ Calafat (prof. coord. Aurelia Mihăilescu și Gabriel Nacu),
  • Clubul Copiilor Calafat (prof. coord. Sorina Dumitrașcu),
  • Biserica „Sf. Nicolae“ Calafat – pr. Roman Anghel.


Picturile și cusăturile tradiționale vor fi expuse la Muzeul Satului Calafat în perioada 24 – 31 ianuarie 2021 și vor putea fi admirate pe paginile de facebook ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj: Centrul Creației Populare Dolj (https://www.facebook.com/ccp.dolj) și Galeriile Cromatic, Centrul Creației Populare Dolj (www.facebook.com/CJCPCTDj).

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.