Advertisement

Patru cetățeni sirieni, depistați în timp ce încercau să intre ilegal în țară, depistați la P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
vineri, februarie 26, 2021 | 06:32 Last Updated 2021-02-26T04:32:22Z

 

Patru cetățeni sirieni, depistați în timp ce încercau să intre ilegal în țară, depistați la P.T.F. Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat patru cetățeni din Siria care au încercat să intre ilegal în România,  folosind documente de călătorie greceşti false.

În data de 24.02.2021, în jurul orei 20.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, pe sensul de intrare în țară, a fost efectuat controlul de frontieră asupra unui microbuz marca Volkswagen, condus de către un cetățean bulgar.

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat faptul că patru pasageri au prezentat polițiștilor de frontieră, cărți de identitate specifice Greciei.

Existând suspiciuni cu privire la condițiile de formă și fond ale documentelor în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, şi au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni și totodată, solicitanți de azil în Bulgaria.

Persoanele în cauză au declarat polițiștilor de frontieră faptul că au procurat cărțile de identitate grecești, având sprijinul unui cetățean pe care l-au cunoscut în Turcia, căruia i-au plătit fiecare suma de 3.500 de euro. Cei patru bărbați sirieni intenționau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, aceștia au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Patru cetățeni sirieni, depistați în timp ce încercau să intre ilegal în țară, depistați la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement