Primaria Calafat, 1,7 milioane de euro pentru modernizare bazei sportive a stadionului din Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

 


Baza sportiva a stadionului din Calafat va fi modernizata printr-o investitie a Companiei Naționale de Investiții. Valoare proiectului se ridica la 1,7 milioane de euro.

”Primăria municipiului Calafat a început demersurile pentru modernizarea bazei sportive a stadionului din Calafat, urmare a unui proiect în vederea realizării de către Compania Națională de Investiții – S.A. a obiectivului de investiții „Construire bază sportivă tip 1 în municipiul Calafat, str. A.I. Cuza nr.5, județul Dolj.”

Valoarea estimată pentru baza sportivă de tip 1 este de 1,7 milioane de euro, respectiv 8.300.000 lei (83 miliarde lei vechi), iar finanțarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Autoritatea locală a inițiat o cerere de finanțare pentru construirea acestei baze sportive, în vederea asigurării unor condiții decente de practicare a sportului de masă în aer liber pe raza municipiului Calafat, coroborat cu posibilitatea finanțării prin C.N.I., Programul Național de construcții de interes public sau social, subprogramul Complexuri Sportive.


Baza sportivă are următoarele caracteristici principale: teren sportiv fotbal de dimensiuni omologate UEFA și FRF, respectiv 105m x 68m cu nocturnă și tribune amenajate pentru 500 spectatori, pistă de alergare, teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m, clădire vestiare și administrativă, parcări pentru autovehicule și autocar.

Zona de protecție perimetrală are lățimea de 3 m pe laturile lungi și 6 m pe laturile scurte. Marcajele terenului sunt conforme cu cerințele Regulamentului de organizare a activității fotbalistice din 2018 al Federației Române de Fotbal. Terenul poate fi marcat și pentru două terenuri de mini-fotbal, iar suprafețele vor fi 40 m x 60 m.

Suprafața de joc va fi dintr-un covor de gazon artificial, pe straturi de balast și piatră compactate. Gazonul sintetic sportiv permite milioanelor de jucători profesioniști și amatori să practice jocul preferat pe tot parcursul anului și, cel mai important, să facă acest lucru în cele mai bune condiții posibile. Oferă durabilitate, confort pentru jucători, nu trebuie udat sau tuns, se poate juca pe el în orice lună din an.

Gazonul artificial este o suprafață inovatoare, care reproduce aspectul gazonului natural. Acesta este creat din fibre sintetice și utilizat într-o varietate de sporturi.



Avantajele gazonului sintetic sunt evidente:

  •  spre deosebire de terenurile din gazon natural, unde se pot desfășura în jur de 250 de ore de joc pe sezon, pe terenurile din gazon sintetic se pot desfășura activități, oricând, în orice perioadă a anului;
  •  indiferent de condițiile meteorologice, gazonul artificial își păstrează caracteristicile;
  •  este ușor de întreținut;
  •  gazonul artificial este ecologic și reciclabil;
  •  nu necesită apă, deci nu va exista risipă de apă pentru funcționarea și întreținerea acestuia;
  •  nu necesită tuns, așadar fără emisii de CO2 și implicit, fără pesticide.



Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 bănci de câte 14 scaune pentru rezerve și antrenori. Pe latura lungă opusă se vor amplasa gradene pentru 500 de spectatori. Adiacent gradenelor vor exista locuri pentru 20 de persoane cu dizabilități locomotorii.

Tabela de marcaj și cel puțin 5 catarge pentru drapele se vor amplasa pe latura scurtă opusă clădirii pentru vestiare.

Suprafața de joc va fi delimitată cu o împrejmuire din stâlpi metalici și plasă bordurată cu înălțimea de 1,50 m pe laturile lungi și cu un gard de protecție din stâlpi metalici și plasă textilă cu înălțimea de 6 m pe laturile scurte.

Dotări și echipamente exterioare: gradene tribune pentru 500 de spectatori, porți de fotbal, tabelă de marcaj, catarge pentru drapele, bănci pentru rezerve, protecție căptușeala de burete la stâlpii nocturnei, plasă de compartimentare a terenului cu gazon în două terenuri mici de antrenament de fotbal, targă medicală.

Clădirea pentru vestiare va fi parter + 1 etaj parțial și va avea dimensiunile 10,8 x 36,3 m, cu înălțimea la atic de 7,05 m.

Va exista o parcare pentru 55 de autoturisme – din care 4 pentru persoane cu dizabilități locomotorii și pentru 2 autocare.

Vor exista alei pietonale între unitățile bazei sportive și spații verzi cu gazon și arbuști.

Se dorește ca acest proiect al noii baze sportive să vină pe vechiul amplasament al stadionului (construit în anul 1964 și cu clădiri devenite insalubre între timp), a cărui suprafață de joc din iarbă naturală este compromisă, din cauza infestării cu diferite insecte dăunătoare, până la 40 cm adâncime.

Pe această cale, venim către cetățeni pentru a prezenta cele două variante (cea veche și cea nouă), în dorința de a vă spune părerea cu privire la varianta mai benefică pentru localitatea noastră.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.