Advertisement

Un cetățean irakian a încercat să intre ilegal în România, prin P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
joi, aprilie 29, 2021 | 13:10 Last Updated 2021-04-29T10:10:14Z

 

Un cetățean irakian a încercat să intre ilegal în România, prin P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat un tânăr irakian, care a încercat să intre ilegal în România, prin evitarea efectuarii controlului de frontieră. Acesta se afla ascuns în compartiementul pentru marfă al unui autocamion.

La data de  28.04.2021 în jurul orei 15.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților, un cetățean turc, în vârstă de 31 de ani, aflat la volanul unui autocamion.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese auto din Turcia pentru o societate comercială din Polonia.

Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că, în partea din spate a remorcii, șnurul asigurator era secționat și lipit.

În consecință, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, procedând la deschiderea compartimentului marfă, unde au descoperit ascuns, un tânăr, în vârstă de 16 ani. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că acesta este cetăţean irakian și intenționa să ajungă pe teritoriul Germaniei.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, tânărul a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Un cetățean irakian a încercat să intre ilegal în România, prin P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement