Advertisement

Cetăţean afgan, depistat la P.T.F. Calafat, în timp ce încerca să intre ilegal în țară

Gigel Ciobanu
vineri, mai 07, 2021 | 14:53 Last Updated 2021-05-07T11:53:34Z

 

Cetăţean afgan, depistat la P.T.F. Calafat, în timp ce încerca să intre ilegal în țară

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat un bărbat de cetățenie afgană, care a încercat să intre ilegal pe teritoriul României.

La data de 06.05.2021, în jurul orei 10.30, polițiștii de frontieră planificați în serviciu pentru supravegherea perimetrului Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, au observat o persoană de sex bărbătesc care se deplasa dinspre Bulgaria către România, pe calea ferată, în apropiere de gardul perimetrului P.T.F, cu intenția probabilă de a-l escalada.

S-a procedat la interceptarea și legitimarea bărbatului, acesta prezentând pentru control, polițiștilor de frontieră, un pașaport eliberat de către autoritățile afgane, fără a poseda viză pentru călătorie.

În urma verificărilor efectuate, s-a mai stabilit faptul că persoana în cauză, în vârstă de 22 de ani, provine din Afganistan și intenționa să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei acestuia, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, bărbatul a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.


sursa:politiadefrontiera.ro

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cetăţean afgan, depistat la P.T.F. Calafat, în timp ce încerca să intre ilegal în țară

Trending Now

Advertisement