Advertisement

Sute de articole pirotehnice indisponibilizate de către polițiștii de frontieră în P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
miercuri, august 18, 2021 | 12:35 Last Updated 2021-08-18T09:35:59Z

 

Sute de articole pirotehnice indisponibilizate de către polițiștii de frontieră în P.T.F. Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autoturism, peste 600 de articole pirotehnice, estimate la 1.500 de lei, care erau transportate fără drept.

În cursul acestei nopți, în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, un cetățean olandez, în vârstă de 46 de ani, aflat la volanul unui autoturism.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au descoperit în portbagaj,  mai multe articole pirotehnice.

Procedând la inventarierea acestora, a rezultat cantitatea de 612 materiale pirotehnice, constând în baterii cu focuri și pocnitori.

La cercetări a rezultat faptul că șoferul achiziționase aceste bunuri de pe teritoriul Bulgariei pentru uz propriu. Acesta nu deținea calitatea de pirotehnician și, de asemenea, nu reprezenta o persoană juridică autorizată și înregistrată, conform prevederilor legale.

În acest context, bunurile sus-menționate au fost indisponibilizate de către polițiști, iar în cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 lit. a, din Lega nr. 126/1995 privind regimul materialelor explozive.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Sute de articole pirotehnice indisponibilizate de către polițiștii de frontieră în P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement