Sute de articole pirotehnice indisponibilizate de către polițiștii de frontieră în P.T.F. Calafat

 

Sute de articole pirotehnice indisponibilizate de către polițiștii de frontieră în P.T.F. Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autoturism, peste 600 de articole pirotehnice, estimate la 1.500 de lei, care erau transportate fără drept.

În cursul acestei nopți, în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, un cetățean olandez, în vârstă de 46 de ani, aflat la volanul unui autoturism.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au descoperit în portbagaj,  mai multe articole pirotehnice.

Procedând la inventarierea acestora, a rezultat cantitatea de 612 materiale pirotehnice, constând în baterii cu focuri și pocnitori.

La cercetări a rezultat faptul că șoferul achiziționase aceste bunuri de pe teritoriul Bulgariei pentru uz propriu. Acesta nu deținea calitatea de pirotehnician și, de asemenea, nu reprezenta o persoană juridică autorizată și înregistrată, conform prevederilor legale.

În acest context, bunurile sus-menționate au fost indisponibilizate de către polițiști, iar în cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 lit. a, din Lega nr. 126/1995 privind regimul materialelor explozive.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.