Cetățean sirian depistat cu documente de călătorie ale unei alte persoane în P.T.F. Calafat

 

Cetățean sirian depistat cu documente de călătorie ale unei alte persoane în P.T.F. Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au depistat într-un microbuz, un bărbat din Siria care a încercat să intre în România, folosind documente de călătorie care aparțineau unei alte persoane. Sirianul a fost preluat de către autoritățile bulgare pentru continuarea cercetărilor, iar firma de transport a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 09.00, polițiștii de frontieră au efectuat un control specific pe sensul de intrare în țară,  asupra unui microbuz care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Bulgaria - România.

La control, unul dintre pasagerii microbuzului a prezentat polițiștilor un pașaport emis de autoritățile din Turcia și un permis de ședere german. Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au constatat că existau diferenţe de fizionomie între fotografiile aplicate în documente şi bărbatul prezent în microbuz, pașaportul și permisul de ședere aparţinând de fapt unei alte persoane.

În cadrul primelor cercetări efectuate, s-a stabilit că pasagerul este de fapt un cetăţean sirian. Acesta a declarat autorităților faptul că a procurat documentele sus-menționate de la un conaţional și intenționa să ajungă cu ele în Germania.

Persoanei în cauză i-a fost întreruptă călătoria, iar conform Protocolului româno-bulgar, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 8.000 lei, firmei care a asigurat transportul cetățeanului sirian, pentru nerespectarea prevederilor art. 7 alin. 1 din O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România.


About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.