Advertisement

Cetățean sirian depistat cu documente de călătorie ale unei alte persoane în P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
joi, august 19, 2021 | 13:11 Last Updated 2021-08-19T10:11:18Z

 

Cetățean sirian depistat cu documente de călătorie ale unei alte persoane în P.T.F. Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au depistat într-un microbuz, un bărbat din Siria care a încercat să intre în România, folosind documente de călătorie care aparțineau unei alte persoane. Sirianul a fost preluat de către autoritățile bulgare pentru continuarea cercetărilor, iar firma de transport a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 09.00, polițiștii de frontieră au efectuat un control specific pe sensul de intrare în țară,  asupra unui microbuz care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Bulgaria - România.

La control, unul dintre pasagerii microbuzului a prezentat polițiștilor un pașaport emis de autoritățile din Turcia și un permis de ședere german. Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au constatat că existau diferenţe de fizionomie între fotografiile aplicate în documente şi bărbatul prezent în microbuz, pașaportul și permisul de ședere aparţinând de fapt unei alte persoane.

În cadrul primelor cercetări efectuate, s-a stabilit că pasagerul este de fapt un cetăţean sirian. Acesta a declarat autorităților faptul că a procurat documentele sus-menționate de la un conaţional și intenționa să ajungă cu ele în Germania.

Persoanei în cauză i-a fost întreruptă călătoria, iar conform Protocolului româno-bulgar, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 8.000 lei, firmei care a asigurat transportul cetățeanului sirian, pentru nerespectarea prevederilor art. 7 alin. 1 din O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România.


Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cetățean sirian depistat cu documente de călătorie ale unei alte persoane în P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement