5.430 de pachete cu țigarete descoperite la P.T.F. Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

 Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au descoperit la sfârșitul acestei săptămâni, în urma unor controale efectuate asupra a trei mijloace de transport,  cantitatea de 5.430 pachete cu ţigări, ascunse și nedeclarate, care ar fi urmat să fie introduse ilegal pe teritoriul țării noastre.

5.430 de pachete cu țigarete descoperite la P.T.F. Calafat

În ziua de 20.11.2021, la diferite intervale de timp,  în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-au prezentat pentru a intra în țară, doi cetățeni bulgari, în vârstă de 36 și 39 de ani, conducând un microbuz, respectiv un autoturism personal.

 În urma controalelor amănunțite efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse și nedeclarate, în diferite genți de voiaj, mascate de articole vestimentare,  4.970 de pachete cu țigarete inscripționate cu nume diferite de mărci, care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc.  Colegii noștri au stabilit faptul că întreaga cantitate de țigarete descoperită aparținea celor doi șoferi,  aceștia neputând prezenta documente de proveniență pentru bunurile respective.

Întreaga cantitate de țigarete, estimată la o valoare de 100.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de șoferii bulgari, pentru săvârșirea infracţiunii de “deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu,  fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută de articolul 452 alin. 1 lit. h din Legea 227/2015.

De asemenea,  în  ziua de  21.11.2021, în jurul orei 10.00,  în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, un cetăţean englez, în vârstă de 55 de ani, aflat la volanul unui autocamion. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, colete în regim curierat.

În urma controlului de frontieră, au fost descoperite, in bagajele personale ale șoferului, 460 de pachete țigări, de diferite mărci, având aplicat timbru fiscal bulgăresc.

În această situație, au fost informați lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Calafat, care au procedat la indisponibilizarea celor 420 pachete de țigări, estimate la o valoare de 8400 lei, persoana în cauză fiind sancționată contravențional, conform Legii 227/2015 privind Codul Fiscal al României.

About the Author

Pentru început, mă numesc Gigel! Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, nu mă plictisesc așa ușor și plus la asta, cînd te afli într-o co…

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.