Advertisement

Peste 17.300 de țigarete descoperite ascunse în două mijloace de transport

Gigel Ciobanu
joi, ianuarie 06, 2022 | 19:23 Last Updated 2022-01-06T17:23:42Z

 Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit în urma unor controale efectuate asupra unui microbuz, precum și a unui autocamion, cantitatea de 17.340 de țigarete, ascunse și nedeclarate. Țigaretele aparțineau șoferilor celor două mijloace de transport, un cetăţean turc şi un cetățean bulgar.

Peste 17.300 de țigarete descoperite ascunse în două mijloace de transport

În ziua de 04.01.2022, în jurul orei 21.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 41 de ani, conducând un microbuz, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Bulgaria - Germania.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse și nedeclarate, în diferite genți de voiaj și în capitonajul microbuzului, 6.200 de țigarete inscripționate cu nume diferite de mărci, care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc.

Colegii noștri au stabilit faptul că țigările descoperite aparțineau șoferului mijlocului de transport, care nu avea documente de proveniență pentru bunurile respective.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 6.200 lei, a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Calafat în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform Legii 227/2015 privind Codul Fiscal al României.

Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, polițiștii de frontieră au efectuat un control specific asupra unui autocamion, condus de către un cetățean turc, în vârstă de 45 de ani. Șoferul transporta conform documentelor prezentate, file de pește din Turcia pentru o societate din Anglia.

În cabina mijlocului de transport, respectiv într-o saltea de pat, au fost descoperite ascunse 11.140 de țigarete, inscripționate cu nume diferite de mărci. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că bunurile aparțineau șoferului mijlocului de transport.


Marfa sus-menționată, estimată la o valoare de 11.140 lei, a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Bechet, iar persoana în cauză este cercetată de către polițiștii de frontieră, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Peste 17.300 de țigarete descoperite ascunse în două mijloace de transport

Trending Now

Advertisement