Peste 1.600 materiale pirotehnice descoperite la P.T.F. Calafat

 Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au descoperit 1.667 articole pirotehnice, în valoare de 6.667 lei, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

Peste 1.600 materiale pirotehnice descoperite la P.T.F. Calafat

În data de 25.03.2022, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz, cetățeanul bulgar, în vârstă de 50 de ani, care transporta diverse bunuri, pe ruta Bulgaria-Germania.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite mai multe cutii ce conțineau 1.667 articole pirotehnice, de diferite tipuri.

Persoana în cauză a declarat că bunurile îi aparțin și că nu avea cunoștință de obligativitatea deţinerii autorizațiilor necesare.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, și contrabandă calificată, faptă prevăzută de Legea 86/2006.

Bunurile sus-menționate, în valoare de 6.667 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

About the author

Gigel Ciobanu
Dacă sunteți pasionat de un anumit subiect și doriți să-l împărtășiți cu lumea, bloguirea poate fi o modalitate excelentă de a face acest lucru. Cu dedicație și efort, vă puteți crea un blog de succes care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.