Advertisement

Cetățeni afgani depistați ascunşi într-un ansamblu rutier, în P.T.F. Calafat

Gigel Ciobanu
miercuri, aprilie 27, 2022 | 17:04 Last Updated 2022-04-27T14:04:34Z

 Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, doi cetățeni afgani care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși într-un ansamblu rutier. Aceștia au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

Cetățeni afgani depistați ascunşi într-un ansamblu rutier, în P.T.F. Calafat

În ziua de 24.04.2022, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc, care conducea un ansamblu rutier. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cabluri de oțel pe ruta Turcia – Slovacia.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au observat faptul că prelata remorcii este tăiată și cusută, iar în interiorul acesteia au descoperit ascunse, două persoane de sex masculin.

Cetățeni afgani depistați ascunşi într-un ansamblu rutier, în P.T.F. Calafat

La cercetări, polițiștii au stabilit că cele două persoane în vârstă de 19, respectiv 23 de ani, sunt cetățeni afgani.

Tinerii nu dețineau documente de identitate asupra lor și au declarat că au platit suma de 6.000 euro fiecare, unui cetățean turc, cu scopul de a ajunge ilegal în Italia.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoanele în cauză, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Cetățeni afgani depistați ascunşi într-un ansamblu rutier, în P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement